mamaplus

O ceașcă de cacao ține stresul departe și intensifică dorința sexuală

0
//
26.11.2020

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată și cacao fierbinte! Consumul regulat de cacao îmbunătățește sănătatea vasculară a creierului și stimulează funcțiile cognitive ale acestuia, arată cele mai recente studii americane și engleze. Cacao conține flavanoli – antioxidanți care ajută la îmbunătățirea memoriei și au multiple beneficii asupra organismului.

Pentru a te folosi de beneficiul antioxidanților din cacao, evită produsele care o combină cu lapte. Studiile arată că produsele lactate inhibă efectul benefic al antioxidanților.

Afrodisiac

Fructul de cacao ajută la eliberarea endorfinelor în organism. Acestea sunt responsabile pentru starea de bine și de euforie care te fac să te simți mai fericită. În mod natural, endofinele sunt eliberate în organism atunci când te îndrăgostești și în timpul activității sexuale.

Creșterea libidoului

Ciocolata a devenit un simbol al iubirii, fiind oferită drept cadou iubiților și iubitelor, ca urmare a faptului că ea ajută la creșterea libidoului.

Îți protejează inima de bolile cardiovasculare

Unul din efectele antioxidanților este acela de a proteja inima de bolile cardiovasculare. Consumul de cacao ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și contribuie la scăderea colesterolului. În acest fel, previne formarea cheagurilor de sânge pe artere.

Dieta de slăbit pe bază de cacao

Unul dintre beneficiile de bază ale consumului de cacao este acela de a reduce țesutul adipos. Bea o cană de cacao caldă înainte de masă pentru a reduce pofta de mâncare. Astfel vei tinde să mănânci porții mai mici decât în mod obișnuit, iar nutrienții din cacao vor contribui la metabolizarea grăsimilor ajutându-te să slăbești ușor.

Bei cafea de dimineața? Adaugă o linguriță de cacao pudră cât mai pură. Bea cafeaua cu cacao cu aproximativ 10-15 minute înainte de masă și vei slăbi fără efort.

Sfat: în loc de produse lactate, adaugă lapte de soia, orez sau cocos.

Îți dă energie pentru întreaga zi

Consumă cacao pentru a elimina stările de oboseală. Prin conținutul sau foarte înalt în magneziu, te poți simți plină de energie într-un mod absolut natural și fără efecte secundare.

Boli de oase? Nu și cu cacao

Magneziul contribuie la protejarea împotriva bolilor ca osteoporoza. Mai mult, riscul diabetului de tip 2 și al hipertensiunii arteriale este redus considerabil.

Păr și unghii sănătoase și frumoase

Consumă cacao pentru întărirea firului de păr și a unghiilor. Prin conținutul sau nutritiv, acestea pot fi rejuvenate în mod natural, fie prin consumul de ciocolată neagră sau a fulgilor de cacao.

Scapă de stres cu o ceașcă de cacao

Atunci când ești stresată, organismul tău produce un hormon numit cortizol. Consumă cacao pentru a reduce hormonul stresului și a restabili echilibrul hormonal al organismului. Un studiu elvețian arată că nivelul de stres este redus considerabil după ce consumi cacao timp de 2 săptămâni în mod regulat.