mamaplus

Nutriționist: ”Biscuiții digestivi îngrașă la fel de tare ca cei clasici”

0
//
16.02.2021

Consumând anumite produse din comerț, habar nu avem ce efect vor avea asupra organismului nostru. În cazul de față vorbim despre biscuiți, pe care alegem să-i ronțăim deseori în pauzele dintre mese sau atunci când avem poftă de ceva dulce. Capcana cea mai mare este să credem că acești biscuiți sunt absolut inofensivi pentru siluetă. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre biscuiții din comerț și a arătat de ce n-ar trebui să fie consumați frecvent.

"Biscuiții sunt un aliment pe care, cred eu, că toată lumea îl consumă tocmai pentru că sunt crocanți, îi ronțăim, ronțăiala ne scapă de stres și toată lumea este fericită, mai puțin organismul nostru, care, săracul, se trezește cu un aport năucitor de calorii. Deși noi credem că biscuiții sunt un produs făinos, ei sunt mai degrabă o prăjitură, un desert. Asta înseamnă că au în compoziție 50% făină, un sfert - grăsime, iar celălalt sfert - zahăr. Deci, când vă gândiți la biscuiți, gândiți-vă că sunt similari cu tortul de ciocolată, cu eclerul, cu înghețata, în niciun caz cu pâinea sau pastele făinoase.

Spre exemplu, în cazul biscuiților digestivi. Toată lumea are impresia că ajută la digestie și, culmea, nu îngrașă. Ei bine, îngrașă la fel de tare ca cei clasici. (...) Mulți nu conțin unt, ci grăsime de palmier, nou descoperita și la modă - grăsimea vegetală, care este și ieftină. Însă, în realitate, dacă ați văzut-o, arată teribil, ca o untură.", a precizat medicul pe Facebook.