mamaplus

Laptele de capră previne cancerul și tratează o mulțime de boli

-
//
22.07.2019

Laptele de capră este consumat de un număr mic de persoane, chiar dacă acesta reprezintă o alegere mult mai sănătoasă, comparativ cu laptele de vacă. În plus, puține persoane știu că laptele de capră are capacitatea de a preveni cancerul și reușește să trateze o mulțime de boli.

mamaplus

Laptele de vacă are o compoziție care poate fi suportată cu greu de organism, lucru care poate cauza probleme digestive. Spre deosebire de laptele de vacă, cel de capră nu numai că nu duce la apariția alergiilor sau intoleranței, ci poate fi folosit și ca leac natural pentru a trata mai multe afecțiuni.

Ce conține laptele de capră?

Laptele de capră este bogat în vitaminele A, B2, C și D, dar și în minerale ca magneziu, calciu, zinc sau fosfor. Recomandarea specialiștilor este ca acesta să fie consumat crud, fără să treacă prin procesul de pasteurizare. Pasteurizarea laptelui este modalitatea folosită pentru a evita infectarea cu Salmonella. Cu toate acestea, prin acest proces sunt eliminate și o mulțime de nutrienți, enzime și bacterii cu efect benefic pentru organism.

Ce afecțiuni poți trata consumând lapte de capră?

Datorită compoziției sale, laptele de capră ajută la o mai bună funcționare a organismului și are capacitatea de a trata afecțiuni foarte grave.

Consumat în mod constant, laptele de capră reduce inflamațiile. În plus, acesta tratează boli ale sistemului digestiv, printre care boala Crohn, ulcerul, dar și alergiile, eczemele sau bolile autoimune, potrivit juicing-for-health.com.

Laptele de capră are și capacitatea de a preveni apariția cancerului. Acesta conține o substanță numită aglutinină, care elimină pericolul ca radicalii liberi să ajungă în organism și să producă mutațiile ADN, vinovate pentru dezvoltarea cancerului. Pe lângă toate aceste beneficii, laptele de capră are o compoziție asemănătoare cu cea a laptelui matern, ceea ce îl face ușor de asimilat pentru organism.

Acest tip de lapte este recomandat și în alimentația copiilor, el contribuind la sănătatea ochilor, oaselor, a pielii, părului, dar și la îmbunătățirea sănătății inimii.

Sursa