mamaplus

Îți place porumbul fiert? Cât timp se fierbe și ce beneficii are pentru sănătate

-
//
14.07.2021

Dacă tot a apărut în vânzare porumbul fraged și este o perioadă numai bună să profiți de asta și să-l savurezi din plin, te întrebi probabil cât timp ar fi bine să-l fierbi ca să te asiguri că este bun de consum. Ca să te înarmăm cu toată informația necesară, te ajutăm cu câteva sfaturi utile pentru un rezultat delicios.

Cum așezăm porumbul la fiert?

Căptușim o oală cu știuleți de porumb și mătase de porumb, despre care trebuie să știți că este extrem de sănătoasă, fiind folosită din cele mai vechi timpuri ca diuretic. Pentru o oală cu o capacitate de 3-4 litri se pune o linguriță de sare. Porumbul fiert cu sare are un gust mai plăcut și este la fel de fraged ca cel fiert fără sare. Se pune apă până la 3 degete deasupra porumbului și se acoperă cu un capac. 

Cât timp se fierbe porumbul?

Oala astfel pregătită se fierbe 30- 40 de minute din momentul în care începe să clocotească, fiind acoperită cu un capac. La începutul sezonului, porumbul este mai fraged și se fierbe mai puțin, cam 25- 30 de minute.
Dacă nu este soiul Sweet corn sau porumbul zaharat, ci este un soi clasic, se fierbe mai mult, cam o oră și jumătate, două.

Beneficiile porumbului fiert

Pe lângă faptul că este sățios și delicios, porumbul fiert are proprietăți antioxidante și nu îngrașă. Acesta conține vitamina A, vitamina E, vitaminele B1 și B6, omega 3, omega 6, acid folic și aminoacizi. Spre deosebire de alte legume, porumbul își păstrează vitaminele și aminoacizii și după fierbere.

Totuși, trebuie să fim atenți și să evităm consumul în exces al acestui aliment. Un adult cu o greutate normală poate consuma cel mult 6-8 porții de făinoase, leguminoase și cereale pe zi.