mamaplus

Experți: mâncarea de tip fast food duce copiii la depresie

-
//
07.05.2021

Lăsând la o parte faptul că este inamicul numărul 1 al dietei, mâncarea de tip fast foost afectează consumatorii și în plan emoțional, cauzând depresie. Un nou studiu afirmă faptul că mâncare fast-food poate fi responsabilă într-o mare parte de depresia în rândul copiilor.

Conform unei analize minuțioase, s-a constatat în mod alarmat faptul că mulți elevi (incluzând preșcolarii) din Birmingham au parte de diete nepotrivite. La sumarul urinei s-a constat faptul că micuții prezentau un nivel înalt de sodiu și un nivel scăzut de potasiu.

Explicația pentru aceste anomalii constă în faptul că un nivel înalt de sodiu este corelat cu mâncare fast-food, congelată sau semipreparată, care nu oferă suficienți nutrienți, ci din contră, cauzează sănătății pe termen lung, în vreme ce un nivel scăzut de potasiu este corelat cu lipsa fructelor, legumelor și a peștelui din dietă.

Studiul face un pas mai departe și corelează cele două nivele anormale reieșite în urma analizei cu rata depresiei. Mai exact, copiii cărora le-au ieșit anormale aceste două nivele, sau unul dintre ele cel puțin, au avut șanse mult mai mari de a dezvolta depresie, indiferent de vârstă sau gen.

Rata de depresie în rândul elevilor este din ce în ce mai alarmantă - ea a crescut cu până la 52% între anii 2005-2017, în vreme ce în ultimul an a crescut cu până la 63% incluzând comportamente de automutilare și gânduri de suicid, în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani.

Mare atenție la alimentația copilului - ea influențează enorm starea lui de spirit și sănătatea și implicit performanțele școlare.