mamaplus

Desertul pe care poți să-l consumi dimineața dacă vrei să slăbești

0
//
07.07.2021

Deși la prima vedere s-ar părea surprinzătoare afirmația aceasta, să știi că un studiu realizat recent a constatat că un desert delicios poate fi benefic dacă este consumat în primele ore ale zilei. Mai exact, dacă vei mânca dimineaţa această gustare dulce, vei putea arde mai multe calorii, decât în mod normal şi vei putea profita de multe alte beneficii. 

Un studiu publicat în „The FASEB Journal‟ a examinat efectele pe care ciocolata cu lapte o are asupra femeilor aflate la menopauză, în decurs de o oră de la trezire. Cercetătorii au descoperit că atunci când femeile au mâncat 100 de grame de ciocolată, în acest interval de timp, ciocolata a contribuit la reducerea nivelului de glucoză, la arderea grăsimilor şi la scăderea circumferinței taliei. 

În plus, consumul de ciocolată dimineța a dus şi la scăderea nivelului de cortizol. Potrivit studiului „nivelurile scăzute de cortizol au fost legate de un apetit mai mic‟, în momentul în care femeile au primit 100 de grame de ciocolată dimineața, ele au fost mai puţin stresate ştiind că vor fi compensate caloric şi nu au mai mâncat impulsiv. 

Consumul de ciocolată a contribuit, de asemenea, la scăderea nivelului de foame şi la dorința de a consuma alte dulciuri.