mamaplus

De la ce vârstă poți să-i dai copilului pop-corn?

0
//
06.09.2021

Crocante și aromate, floricelele de porumb sunt preferatele copiilor. Părinții ar trebui să fie totuși mai precauți cu acest produs. Pediatrii nu recomandă ca pop-cornul să fie consumat de copii mai mici de 4 ani din cauza riscului sporit de sufocare. Află mai multe detalii în continuare.

Boabele de porumb, chiar și cele „explodate”, conțin fibre, care se găsesc în membrană și rămân acolo chiar și după prelucrarea termică. Pentru un adult, aceste fibre sunt benefice, însă la copiii de până la 3-4 ani pot provoca balonare, dureri abdominale sau constipație.

Pop-cornul ambalat pe care îl puteți găsi în magazine este și mai periculos pentru organismul aflat în creștere. Acesta conține ulei de palmier și nu ar trebui consumat de copiii mai mici de 5 ani.

Cât despre pop-cornul dulce, știm bine că este un mare deliciu pentru cei mici. Totuși, ar trebui să fiți conștienți de faptul că este o sursă în plus de zahăr, ceea ce ar putea duce la obezitate, apariția cariilor și dependența de dulce.

Aveți grijă și la cantitatea de pop-corn pe care o consumă copilul. De asemenea, pop-cornul din magazine și cel achiziționat de la vânzătorii ambulanți ar putea conține tot felul adaosuri chimice, potențatori de gust și aromatizaori. În rezultat, copilul s-ar putea alege cu o reacție alergică nedorită sau intoxicație. Acest pop-corn nu se deosebește cu nimic de chipsuri și alte snacksuri nocive care sunt periculoase pentru copii.

De la ce vârstă pot consuma copiii pop-corn?

Chiar dacă tentațiile sunt la tot pasul – în cinematografe, parcuri sau magazine – pediatrii recomandă să se evite consumul de pop-corn chiar și până la vârsta de 12 ani. Dacă veți reuși să-l convingeți pe cel mic, îi veți asigura un mare plus la sănătatea lui. Până la vârsta de 4 ani este categoric interzis consumul de pop-corn la copii și, ca să evitați anumite capricii, ar fi bine să nu-i faceți cunoștință copilului cu acest aliment.

După vârsta de 5 ani, dacă părinții vor decide să-i dea copilului pop-corn, atunci îl vor prepara în condiții casnice și nu vor achiziționa pop-corn din comerț, plin de adaosuri nocive.