Ai impresia că te-ai transformat în lăcustă de când stai acasă? Numai când îți auzi copilul „Ce avem de mâncare azi?” începe să ți se zbată ochiul stâng? În izolare, foamea parcă devine din ce în ce mai mare. Unii dintre noi mâncăm din cauza stresului, alții de plictiseală. Specialiştii susţin însă că senzaţia de foame este motivul principal pentru care majoritatea oamenilor adaugă kilograme în plus.
Medicii ne sfătuiesc să mâncăm la ore fixe şi cât mai diversificat, iar astfel vom avea un aport mare de elemente nutritive şi o senzaţie de saţietate. Important este micul dejun care trebuie să fie unul consistent şi să ne asigure necesarul de proteine şi energie pe tot parcursul zilei. Trebuie să înţelegem că nu trebuie să devorăm frigiderul în momentul în care credem că ne e foame sau ne e poftă de ceva „bun”.
Cum putem stop senzaţia de foame
Indicat este să mâncăm o dată la trei ore, iar astfel vom stopa pofta acută de mâncare. Întotdeauna trebuie să folosim farfurii mici şi este indicat să mâncăm lent. Fiecare bucăţică trebuie savurată, iar cu siguranţă vom consuma mai puţine alimente.
La fiecare masă trebuie să consumăm o cantitate cât mai mare de proteine.
Niciodată seara nu este indicat să consumaţi carbohidraţi. Înainte de culcare trebuie băut un pahar cu apă cu lămâie. Acest lucru ajută extrem de mult la arderea kilogramelor acumulate în plus.
Trebuie evitat consumul de alcool. Este indicat să se consume doi litri de apă pe zi, iar dacă este posibil să fie rece. Frigiderul trebuie să fie plin cu fructe şi legume.
Cum putem controla senzaţia de foame
De cele mai multe ori unei persoane îi este foame pentru că este plictisită. Indicat pentru a reduce senzaţia de poftă de mâncare să întreprindă o acţiune, iar mersul pe jos este cel mai indicat.
Guma de mestecat poate ameliora senzaţia de foame. Indicat este să se folosească guma de mestecat fără zahăr.
Cele mai bune surse de proteine sunt: carnea de curcan, pui, tofu sau iaurt.