mamaplus

Cum să păstrezi căpșunele proaspete mai mult timp?

0
//
21.06.2021

Este sezonul căpșunelor și le găsești acum în orice piață sau magazine. Probabil că ți-ai dori să iei mai multe, însă te gândești dacă vor rezista la frigider și vor rămâne la fl de proaspete. Chimistul american Harold McGee, autorul cărții ”On food and cooking: the Science and Lore of the Kitchen”, ne învață un truc care prelungește viața în frigider pentru toate căpșunele proaspete, oricât de bine coapte ar fi ele. McGee susține că, dacă spălăm câteva secunde căpșunele proaspete cu apă fierbinte, acestea vor rezista cu două zile mai mult în frigider.

Ce trebuie să faci: fierbe apă astfel încât să facă bule, dar să nu ajungă să dea în clocot. Este suficient să fie foarte fierbinte. Apoi trece căpșunele printr-un jet de apă rece și scufundă-le timp de 20 de secunde în apa fierbinte, folosind o sită. Scoate căpșunele pe o farfurie, pe un șervețel de hârtie, și lasă-le să se zvinte înainte de a le pune într-o caserolăla frigider.

Ce rol are apa fierbinte pentru căpșunele proaspete?

Principalul efect pe care îl are apa fierbinte este să distrugă bacteriile care cauzează mucegaiuri și care accelerează procesul de fermentație al fructelor.

Cu ajutorul acestui truc, căpșunele proaspete rezistă 4 zile în frigider și își păstrează bine aroma parfumată.

Este un truc util, atunci când cumperi mai multe căpșune și nu ai timp să le mănânci imediat sau să le fierbi pentru a face o dulceață delicioasă!