Pentru că sezonul pepenilor galbeni gustoși și siropoși este în toi, te întrebi probabil cum ai putea păstra aroma acestui fruct pe mai târziu. Ei bine, noi am ales o rețetă sănătoasă, care să poată fi savurată de întreaga familie. Pentru a prepara gemul vei avea nevoie de doar două ingrediente: mere Golden și pulpa de la doi pepeni galbeni copți.
Spălați pepenele galben, curățați-l de coajă și semințe, tăiați-l în felii, apoi în cuburi și așezați-l într-o tigaie cu fundul gros. Curățați merele, tăiați-le felii și adăugați-le în tigaie.
Vă sugerăm să alegeți mere Golden, care sunt mai dulci și care vor garanta o prezență adecvată de fructoză. Astfel, veți exclude nevoia de a adăuga zahăr! Așezați tigaia pe aragaz și gătiți merele și pepenele la foc foarte mic. Se amestecă constant pentru a preveni lipirea fructelor de fund.
Când piureul obținut este suficient de moale, transferați-l în robotul de bucătărie și amestecați-l pentru a îndepărta cocoloașele. Puneți-l din nou pe gaz și continuați gătitul până când amestecul se îngroașă, atingând consistența dorită. În medie, va dura cel puțin o oră. Țineți flacăra mică și verificați des, amestecând bine cu o lingură de lemn.
Odată gata, piureul se lasă să se răcească, apoi se transferă în borcanele sterilizate anterior. Borcanele se închid bine cu un capac și se pun cu fundul în sus. Borcanele se țin departe de sursele de lumină și căldură până când sunteți gata să vă bucurați de dulceața ușoară!
Borcanele se sterilizează astfel: se fierb cel puțin o jumătate de oră într-o oală complet acoperită cu apă. Apoi se lasă să se usuce. Vă sugerăm să sterilizați și capacele pentru a preveni formarea de microorganisme care pot fi dăunătoare sănătății.