Fie că îți place să gătești cheesecake acasă sau pur și simplu adori crema de brânză întinsă pe o felie de pâine, oferta de pe piața autohtonă în privința acestui produs este destul de redusă, iar prețurile cam piperate. Și atunci, ce-i de făcut? O bloggeriță de la noi a experimentat puțin în bucătărie și a împărtășit o rețetă foarte ușoară și accesibilă. Crema de brânză iese moale și pufoasă, iar ingredientele din care este preparată sunt accesibile în orice magazin.
Bloggerița Julia’s Food spune că cheesecake-urile preparate cu această cremă de brânză sunt absolut fantastice. Să trecem la treabă!
Pentru a prepara crema de brânză veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Smântână 25%
- Iaurt natural 2 bucăți
- 1 linguriță suc de lămâie
- Jumătate de linguriță de sare
Mod de preparare:
Pentru început pregătește o sită și o fâșie de tifon. După ce ai amestecat toate ingredientele enumerate mai sus, împăturește tifonul în două straturi și așază-l în sită. Toarnă amestecul în tifon și adună capetele pe mijloc. Pune deasupra un obiect care să-l țină sub presiune și lasă-l să se scurgă într-un vas timp de 8-12 ore, la frigider. În rezultat, ar trebui să obții 500 grame de cremă de brânză din 350 grame de smântână și 250 grame de iaurt.
Poftă bună!