mamaplus

Cum decongelezi rapid alimentele fără a folosi apa caldă?

0
//
24.06.2021

Dacă vrei ca procesul de decongelare să fie ceva mai rapid, poți apela la apa rece. Pune alimentele congelate într-o pungă în care apa nu poate pătrunde. Apoi, pune pachetul înghețat într-un recipient şi schimbă apa la fiecare jumătate de oră.

O altă metodă mai rapidă de a decongela alimentele este cea în care vei folosi cuptorul cu microunde. Totuși, există riscul ca unele porțiuni ale alimentelor să se decongeleze mai rapid, începând totodată să se coacă. Astfel, alimentele decongelate prin această metodă trebuie gătite imediat.

Ține cont şi de faptul că unele alimente pot fi folosite chiar şi atunci când sunt înghețate. Spre exemplu, carnea de pui sau unele fructe de mare. Verifică atent informațiile de pe pachet pentru a afla dacă este cazul să procedezi astfel. Bineînțeles, în acest caz, gătitul va dura ceva mai mult.

Dacă apelezi la decongelarea în frigider, carnea de pui sau de curcan va avea nevoie de o zi sau chiar ceva mai mult pentru a se dezgheța complet. Pachetele mici cu carne se pot decongela în apă rece în aproximativ o oră. 

Greşeli de evitat când decongelezi alimentele

Decongelarea alimentelor la temperatura camerei este o mare greşeală. Acest proces de decongelare la temperatura camerei poate favoriza dezvoltarea bacteriilor periculoase. De asemenea, specialiştii recomandă ca, atunci când decongelezi un aliment, să ai răbdare până ce acesta se decongelează în mod complet, altfel rişti ca prepararea mâncărurilor să fie mai de durată sau ca gătitul să nu mai fie uniform.

Specialiştii ne mai recomandă să nu decongelăm carnea alături de alte alimente, aceasta putând conţine bacterii periculoase, care se pot transmite.