mamaplus

Cireşele sunt periculoase pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 2 ani

0
//
16.07.2021

Cireşele conțin o moleculă care promovează inflamația şi, prin lapte, poate produce complicații, astfel că nu sunt recomandate copiilor sub doi ani. Chiar dacă în această perioadă cel mic este extrem de curios și își manifestă dorința de a gusta din mâncarea adulților, este bine să fii precaut și să nu-i dai ceea ce mănânci tu. Pentru siguranța celui mic și pentru liniștea ta este mai bine să te ferești de alimentele care pot provoca alergii și care nu sunt tolerate gastric.

Chiar dacă sunt bogate în vitamine și minerale, cireşele n-au doar avantaje. Specialiștii spun că, mâncând prea multe cireșe s-ar putea ajunge la umflarea stomacului, dureri abdominale, dureri de stomac şi diaree.

”Acest lucru se datorează faptului că excesul de fibre poate provoca o fermentare mai mare. Atenție şi dacă eşti alergic, deoarece cireşele conțin şi histamină, o moleculă care promovează inflamația şi vasoconstricția / bronhoconstricția (adică scurtează şi îngreunează respirația). Din acest motiv, nu trebuie consumate de către cei care au vârsta mai puțin de doi ani. Se recomandă evitarea şi la alăptare, deoarece, prin lapte, acestea ar putea provoca alergii la nou-născut”, susține doctorul Francesca Beretta, nutriționist. 

Mai mult decât atât, cireșele prezintă un risc de sufocare pentru copiii mici și datorită formei rotunde pot rămâne blocate în gât.