mamaplus

Cinci super-alimente pentru copilul tău

-
//
02.07.2020

Pentru sănătatea celor mici este nevoie de un aport considerabil de vitamine pe care le putem lua din anumite alimente indispensabile pentru meniul lor zilnic. În continuare vă prezentăm 5 super-alimente care pot fi combinate într-o mulțime de variații și rețete.

Semințele de in

Acestea conțin din plin Omega 3 – acizi grași, care sunt necesari pentru o dezvoltare optimă a creierului, ajută la scăderea colesterolului din sânge și reglează nivelul de zahăr din sânge, încetinește pierderea osoasă, reglează controlul greutății. Datorită fibrelor din compoziția acestora, semințele de in ajută și la îmbunătățirea sănătății digestive și creșterea imunității. Puteți încerca să presărați semințe de in măcinate în cerealele copilului sau în aluatul de prăjituri.

Cartofii dulci

Sunt printre cele mai nutritive și ieftine legume. Conțin vitamina A, care menține ochii sănătoși și acționează ca un antioxidant pentru organism prin prevenirea problemelor inflamatorii. Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de carbohidrați pentru cei care au probleme cu nivelul zahărului din sânge, ajută tractul digestiv. Cartofii dulci sunt indicați și pentru prevenirea bolilor de inimă.

Sfat: sunt indicați pentru femeile gravide sau pentru cele care doresc să rămână însărcinate, deoarece aceștia sunt bogați în acid folic, esențial pentru dezvoltarea celulelor și țesuturilor sănătoase ale fătului.

Cartofii dulci sunt favoriții copiilor. Încercați să-i preparați un cartof dulce copt cu puțină scorțișoară și iaurt de vanilie.

Un aliment foarte sănătos pentru copilul tău este și iaurtul

Iaurtul conține o mulțime de bacterii bune, cunoscute sub numele de probiotice, esențiale pentru menținerea stomacului sănătos (ajută la scurtarea acceselor de durere de stomac și de diaree cu aproape o zi). Încearcă să alegi iaurtul simplu degresat sau iaurtul grecesc, iar înainte de a-l servi micuțului tău poți adăuga o lingură de miere și fructe proaspete.

Avocado

Este plin de grăsimi bune, benefice în dieta copiilor. Avocado copt poate fi pur și simplu pasat cu o furculiță și stropit cu puțină zeamă de lămâie.  Introduceți acest aliment cât mai devreme în dieta copilului, deoarece aportul de grăsimi este deosebit de important în primii ani de viață ai acestuia.

Fructele de avocado au proprietăți antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanșării diverselor tipuri de cancer; au capacitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei și hepatitei virale, ajută la creșterea nivelului de colesterol bun în organism (HDL) și la reducerea celui rău (LDL), precum și la diminuarea numărului de trigliceride în sânge; mențin sănătatea sistemului cardiovascular, prin conținutul în vitamina B6 și acid folic; îmbunătățesc vederea; reglează nivelul de glicemie și controlează diabetul; cresc densitatea osoasa, prin conținutul bogat în vitamina K (așadar, previn osteoporoza și ajuta sistemul osos al copiilor să se dezvolte în mod optim).

Mango

O cană de acest fruct tropical dulce oferă copilului tău cantități generoase de multă vitamina C și vitamina A, care îl ajută la menținerea unui sistemul imunitar mult mai rezistent, ajută la menținerea dinților și a gingiilor sănătoase, îmbunătățește digestia și sănătatea ochilor copilului, prevenind fenomenul de orbire pe timpul nopții precum și ochii uscați.