mamaplus

Ce să mănânci ca să scapi rapid și sigur de 3-4 kilograme în plus?

-
//
09.02.2021

Chiar dacă foarte multe femei cred că doar dietele drastice și înfometarea le-ar ajuta să scape de acele 3 sau 5 kilograme în plus care nu vor să dispară, se pare că nutriționiștii sunt de o altă părere. Și atunci, cum e cel mai simplu să reducem câteva kilograme? Carne la cuptor sau pe grătar, fără adaos de ulei, plus legume verzi, spun specialiștii în nutriție.

„Această combinație între legume verzi, care au cei mai puțini carbohidrați, această dietă se bazează pe reducerea carbohidraților, pentru a scădea rezistența la insulină şi pentru a pune pancreasul în repaos şi a nu-l oblige să secrete insulină. Iar corpul, rămânând în deficit de energie, enegia şi-o ia cel mai uşor din cardohidrați, apelează la resursele din depozite”, susține Laura Ene, specialist în diabet şi nutriție.

Iar în restul meselor, ou fiert plus legume verzi. Peşte la cuptor plus legume verzi. În două săptămâni se duc până la 4 kilograme. Reintroduceți mesele variate, treptat, cântărindu-le. Şi apoi calculați caloriile. De fapt, să vă calculați caloriile înseamnă să aveți control perfect asupra kilogramelor.

„Trecerea în această dietă şi alimentația normală să se facă treptat. Să se reintroducă legume colorate, apoi lactalele, ulterior fructele şi abia la sfârșit apare idee de pâine de cartofi”, mai adaugă nutriționista.

Între cele 3 mese, doar apă. Este recomandarea tuturor medicilor. Atenția, doar apă între mese este o recomandare şi pentru cei mici. Iată de ce:

„Un kilogram în plus înseamnă 7.000 de kilocalorii. Dacă un copil mănâncă în fiecare zi în plus 200 de calorii constant peste necesarul lui, 200 de kilocalorii pe zi într-un an înseamnă 10 kilograme în plus. Din nu foarte mult, din trei biscuiți”, spune Dr. Anca Hoisescu, medic primar endocrinolog.

Fie că sunteți la dietă sau nu, cele trei mese aduc rapid şi sigur senzația de sațietate, dacă veți mânca din plin legume. Au extrem de puține calorii şi multe fibre. Stomacul, impresionat de cantitate, pare că a primit mult. În realitate, primeşte puține calorii. Astfel îl păcăliți să dea comanda creierului că e... mulțumit.