mamaplus

Ce nuci nu ar trebui să consumi dacă vrei să dai jos câteva kilograme în plus?

0
//
01.10.2021

Atunci când vrei să dai jos câteva kilograme, nu ar trebui să mănânci prea multe grăsimi sau proteine. Acest lucru nu ar înseamna însă că trebuie să le excluzi, doar să nu le consumi prea des. N-ar trebui să-ți faci prea multe griji, pentru că nu vorbim în articolul de față despre caju sau migdale, pe care ai putea să le consumi ca gustări, ca să te asiguri că nu mănânci prea multe.

Așadar, 30 de grame de migdale sunt suficiente, așa că nu uita să le cântărești. Ar fi mai bine, în acest mod vei fi sigură că nu ai mâncat prea multe.

Nucile pe care le vei consuma, chiar și la gustare, nu trebuie să fie sărate sau prăjite. Eventual, doar rumenite în tigaie. Migdalele sunt mult mai savuroase odată ce le rumenești un pic, așa că poți încerca și această variantă.

Mulți credeau că nucile caju sunt printre cele mai calorice, dar se pare că lucrurile nu stau așa.

“Nucile caju sunt binevenite în orice dietă, doar dacă nu sunt cosumate în exces. Semințele de pin nu sunt tocmai o alegere bună, în special pentru că acestea sunt bogate în calorii, plus că lasă un gust amar în gură, pentru o perioadă îndelungată. Dar cele mai puțin recomandate sunt, fără doar și poate, nucile de macadamia. Acestea sunt bombe calorice având 718 kcal la suta de grame.”, afirmă Victoria Glass, un medic nutriționist american.

Nutriționista a mai adăugat și că cea mai proastă alegere sunt chiar alunele obișnuite pe care le găsim în comerț. Aceste nuci sunt pline de calorii, săruri și sunt prăjite în ulei. Chiar dacă sunt gustoase și țin de foame, ai face bine să le eviți atunci când ești la dietă.

De fapt, chiar și atunci când nu ții un regim de slăbire, tot este indicat să le eviți. Pot afecta digestia și chiar activitatea ficatului. Rezumă-te la cele neprăjite și nesărate, care sunt recomandate în orice dietă sănătoasă.

De ce nutriționiștii recomandă nucile caju? Aceste nuci mențin sănătatea inimii, scad colesterolul, previn infarctul,  ateroscleroza și chiar diabetul. Sunt, de asemenea, recomandate atunci când vine vorba despre prevenirea obezității.