mamaplus

Care e diferența dintre apa plată, minerală și cea carbogazoasă?

0
//
06.09.2019

Foarte multă lume înțelege greșit diferența dintre apa minerală și cea plată, iar la mijloc există confuzia că apa minerală ar fi carbogazoasă sau carbogazificată. Pentru a face lumină asupra acestei dileme, îți oferim în continuare câteva explicații și precizări.

mamaplus

Un prim criteriu după care ar trebui să evaluăm apa, este conținutul de minerale și alte substanțe din ea.

Apa oligominerală (cea care o numim plată) conține între 50-500 mg minerale/litru, în timp ce apa minerală are un conținut de 500 - 1.500 mg minerale/litru. Respectiv, apa plată are un conținut mai redus de minerale, iar apa minerală – un conținut mai mare.

În continuare, haideți să vedem care este diferența între apa carbogazoasă și apa carbogazificată. În primul rând, ar trebui să știți că apa minerală carbogazoasă este o apă naturală, ce se extrage direct sub această formă: carbogazoasă. Apa carbogazificată, conține neapărat adaos de dioxid de carbon. Acestea din urmă nu sunt indicate, și pentru faptul că nu se cunoaște metoda de obținere al dioxidului de carbon.

Atenție la nitrații din apă: atunci când cumpărați apă, citiți cu atenție eticheta, și alegeți acea apă în care cantitatea de nitrați să fie mai mică de 50 miligrame/litru.

Chiar dacă în comerț avem mai multă apă la PET, cea mai bună apă minerală, plată sau carbogazoasă este cea ambalată la sticlă.

O alternativă la apa îmbuteliată ar fi un filtru de apă ce poate elimina toate substanțele nedorite, asigurându-vă cu apă alcalină și benefică pentru sănătate.

Sursa