Cu toții ne dorim să mâncăm sănătos și facem eforturi mai mari sau mai mici pentru acest lucru. Alimentația sănătoasă este posibilă și unul dintre alimentele care pot combate anumite boli este chiar sfecla roșie. Oamenii de știință și-au dorit mereu să descopere proprietățile acestei legume și asta datorită amestecului de antioxidanți pe care îi conține. Sfecla ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, având în același timp și proprietăți anticancerigene.
Combinația unică de nutrienți, fac din sfecla roșie o plantă excelentă și ușor de cultivat.
Proprietățile sale vasodilatatoare, flavonoidele și nitrogenul organic, au dus la investigarea acestei plante de către companiile farmaceutice. Din fericire, nu pot vinde sfecla în farmacii, așa că aceasta este întotdeauna la dispoziția noastră, gata să ne trateze și să prevină apariția bolilor.
Oamenii de știință au investigat în mod special nitrații și producția acestora de oxigen nitric, inclusiv efectele lor asupra microvascularizării retinei.
Chiar dacă această investigație a fost luată în calcul și de marile companii farmaceutice, precum Pfizer și AstraZeneca, nu s-au preparat medicamente din sfeclă. Probabil că au considerat că nu sunt suficiente informații cu privire la legătura dintre sfeclă și problemele oculare.
Beneficiile și proprietățile sfeclei:
Este un aliment digestiv
Pe lângă faptul ca beți suc din sfeclă pentru detoxifiere, fibrele sale ajută la prevenirea și tratarea constipațiilor sau problemelor stomacale.
Controlează nivelul colesterolului
Sfecla reduce considerabil nivelul colesterolului negativ și crește nivelul colesterolului bun.
Reduce oboseala
Nitrații din sfeclă reduc oboseala și vă ajută să aveți mai multă energie.
Este un diuretic natural
Dacă veți consuma sfecla cu regularitate, veți scăpa de retenția de apă și de toxine, iar organismul dumneavoastră va fi perfect curat.
Reduce presiunea sanguină
Sucul de sfeclă ajută la prevenirea infarctului și ne protejează de cancer, mai ales de cel de colon.