mamaplus

7 fructe și legume de toamnă care sporesc fertilitatea

-
//
13.10.2020

După cum știm cu toții, toamna este un anotimp care oferă multe fructe și legume, iar noi ne vom opri asupra a șapte dintre ele, care introduse în alimentație în mod regulat sporesc fertilitatea.

Atenția pe care trebuie să o dăm alimentației atunci când ne pregătim pentru concepție (naturală, inseminare sau fertilizare in vitro) este motivată de faptul că există nutrienți specifici care sunt necesari în perioada preconcepțională, pentru a asigura o sarcină sănătoasă.

De asemenea, o alimentație corectă ajută la echilibrarea balanței endocrine, astfel încât tratamentele ulterioare să aibă un efect sporit. Nu în ultimul rând, o nutriție corectă asociată cu produse antioxidante sporește șansele de concepție.

Cele mai importante alimente pentru fertilitate:

  1. Legumele și sucurile de legume sunt recomandate pentru că sunt bogate în fier, acid folic, vitamina B6, vitamina E, antioxidanți (în special varza și spanacul). Toate legumele colorate sunt indicate.
  2. Fructele și sucurile de fructe – bogate în vitamina C, flavonoizi, antioxidanți (în special prunele, rodiile, stafidele, afinele).
  3. Nucile și semințele – foarte bogate în Omega 3, zinc, vitamina E și proteine. Se recomandă nucile, semințele de in, semințele de cânepă, semințele de Chia. Pentru bărbați, în mod deosebit sunt recomandate semințele de dovleac și cele de susan.
  4. Orez, hrișcă, mei – foarte bogate în vitamine, dar sunt recomandate doar după verificarea tolerabilității la aceste alimente.
  5. Lintea și fasolea trebuie adăugate pe lista dumneavoastră atunci când vă organizați dieta pentru că sunt bogate în fier și acid folic.
  6. Broccoli – foarte bogat în vitamine și antioxidanți.
  7. Conopida – o bună sursă de vitamine și coenzima Q10.

Dincolo de această listă de fructe și legume, pentru sporirea șanselor de concepție, prin care crește calitatea ovocitelor și spermatozoizilor, organismul trebuie detoxifiat. Astfel, în fiecare zi, ar trebui să consumați apă filtrată sau din recipient de sticlă – aproximativ 2,5 litri pe zi, să beți 5 până la 7 pahare de 100 ml de suc de legume proaspete și 2-3 pahare de suc natural de fructe.

Totodată, eliminarea zahărului, alcoolului și cofeinei și renunțarea la fumat sunt elemente obligatorii pentru a eficientiza efectele unei nutriții sănătoase, nutriție care contribuie în mod considerabil la creșterea șanselor de concepere a unui copil.