Atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, micul dejun reprezintă principala masă din zi. Alimentele pe care le consumă dimineața copiii îi ajută să se dezvolte, să reziste la şcoală şi să se concentreze mai bine la ceea ce au de făcut. Totuşi, există câteva produse pe care nicio mamă nu ar trebui să i le dea copilului la prima masă din zi.
Fresh-uri de fructe
Dacă beau prea mult astfel de suc, mucoasa stomacului se poate irita. În plus, ele pot creşte nivelul de acid produs de stomac, provocând durere de stomac sau gastrită. Cea mai bună opțiune este laptele sau ceaiul.
Cerealele cu mult zahăr
Cerealele sunt preferate de toată lumea – adulți şi tineri. Cerealele sunt bune, dar problema apare când conțin prea mult zahăr. 3.5 grame de cereale conţine 363 de calorii, ceea ce este foarte mult. Cea mai bună alternativă sunt cerealele cu fibre, care sunt sănătoase şi oferă senzație de sațietate.
Produse bogate în carbohidrați
Produse care sunt bogate în carbohidrați cu acțiune rapidă, precum pâinea, duc la creşterea nivelului de zahăr din sânge. Din această cauză, pancreasul funcționează mai mult şi produce o cantitate mai mare de insulină. Ca urmare a acestui lucru şi a unui posibil exces de insulină, corpul va începe să depoziteze mai multă grăsime.
Produse lactate
Este comun să bei o cană cu lapte sau să mănânci o bucată de brânză la micul dejun, dar dimineața nu este cel mai potrivit timp pentru ele. Produsele lactate pot fi consumate la prima masă din zi, însă proprietățile lor nu sunt foarte efective. Recomandat este să fie mâncate după 30 de minute de la terminarea micului dejun.
Legume şi fructe
Atât fructele, cât şi legumele sunt foarte sănătoase şi trebuie consumate în cantități potrivite, dar nu dimineața. Acizii pe care-i conțin multe fructe şi legume nu fac echipă prea bună cu stomacul. De exemplu, roşia conține o cantitate mare de pectine şi acid tanic, care pot cauza ulcer gastric. O alternativă bună este supa de legume.