mamaplus

Un nou teren de baschet pentru elevii Liceului Dacia din Capitală

-
//
26.06.2023

Un nou teren de baschet este gata pentru a fi exploatat de elevii Liceului Teoretic „Dacia” din Capitală. Lucrările au presupus amenajarea terenului, a trotuarului, dar și instalarea mobilierului.

mamaplus

Potrivit Direcției Generale Locativ-Comunală și Amenajare (DGLCA), contractul costului lucrărilor este de circa un milion de lei, resurse financiare prevăzute în bugetul municipal, transmite Știri.md.

La fel, sunt în proces de reconstrucție stadioanele de fotbal de la șapte instituții de învățământ din capitală. Și anume Liceul ”Universul”, Liceul A. Ioan Cuza, Liceul Olimp și Liceul Petru Zadnipru. Totodată, Liceul George Meniuc, Liceul Dante Alighieri și Liceul A. Pușkin. 

DGLCA a amenajat și cinci terenuri de minifotbal în curțile de bloc. Este vorba de următoarele adrese: Sarmizegetusa 10, str. șos. Muncești, 326, Doina 104/2. Recent au fost încheiate lucrările la adresele: bd. Mircea cel Bătrân, 28; str. Alba Iulia, 93, iar în curând chișinăuienii se vor bucura și de aceste două terenuri. 

Companiile care efectuează lucrările au fost selectate în urma procedurii de licitație conform legislației în vigoare. Banii pentru aceste lucrări sunt din bugetul municipal.