mamaplus

Un liceu și două grădinițe din Chișinău, în carantină din cauza infecției cu COVID-19

-
//
30.11.2020

Un liceu privat și două grădinițe au fost plasate în carantină din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, în rândul elevilor și profesorilor. Informația a fost prezentată de viceprimărița, Angela Cutasevici. Astfel, potrivit datelor din perioada 20 - 26 noiembrie, numărul cazurilor active în rândul elevilor este de 207, 101 fiind cazuri noi. „În creștere evidentă cu perioada precedentă”, a precizat Cutasevici.

„În rândul carelor didactice avem 167 de cazuri de îmbolnvire, dintre care 72 noi, deci o creștere comparativ cu perioada precedentă. În autoizolare sunt peste 2 mii elevi și 109 angajați. La fel, 129 clase sunt în carantină.

În liceu a trecut în regim online și se examinează trecerea la studii online și a unei liceu public. În grădinițe, avem 6 cazuri la copii, în autoizolare - 371. 41 de cazuri active în rândul cadrelor didactice, iar 31 se află în izolare. Totodată, 2 grădinițe se află în carantină”, a declarat Cutasevici.

În această dimineață, Tatiana Bucearschi a precizat că situația epidemiologică rămâne gravă în capitală. Săptămâna această, autoritățile vor pregăti mai multe paturi pentru paciecții infectați.