mamaplus

Specialiștii au venit cu recomandări în alegerea pomilor artificiali de Crăciun

-
//
13.12.2023

Specialiștii recomandă să alegeți un pom de Crăciun artificial cu o bază stabilă, confecționat din material slab inflamabil. Evitați brazii de calitate inferioară, care pot elibera substanțe chimice nocive.

mamaplus

Verificați culoarea decorațiunilor de brad înainte de a le cumpăra. Acestea ar trebui să fie rezistente și să nu aibă părți mici, care ar putea fi periculoase pentru copii sau animale de companie, transmite Știri.md.

Dacă vânzătorul oferă garanție pentru pomul de Crăciun, solicitați talonul de garanție. De asemenea, păstrați bonul de casă pentru a confirma achiziția.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorului vine în ajutor cu câteva recomandări:

  • Alegerea bradului pentru sărbătorile de iarnă și a decorului pentru casă și grădină reprezintă un eveniment pentru toată familia, mai ales dacă în familie sunt copii.
  • Pentru siguranța familiei asigurați-vă că temelia bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.
  • Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii, dar și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu persistă mirosul specific de substanțe chimice.
  • Culoarea decorațiunilor de brad, dar și a crengilor de brad trebuie să se mențină pe toată durata de exploatare. 
  • Verificați acest aspect prin trecerea ușoară a mâinii printre ramuri pentru a stabili rezistența culorii și calitatea extremității ramurilor.
  • Respectați indicațiile producătorului privind modul și locul de amplasare.
  • Evitați procurarea decorațiunilor din sticlă pentru a preveni eventuale accidente și a decorațiunilor care au părți mici ce ar putea fi periculoase pentru copii, dar și pentru animalele de companie.
  • Decorațiunile pentru pomul de Crăciun nu sunt considerate jucării pentru copii, în sensul reglementării tehnice privind siguranța jucăriilor, prin urmare acestea nu dispun de declarație de conformitate și nu sunt supuse evaluării conformității obligatorii care să asigure inofensivitatea lor.