mamaplus.md

Premieră mondială. S-a născut primul bebeluș din două mame

-
//
06.11.2018

În această vară, s-a născut primul copil din două mame. Cuplul de același sex din Texas, format din Ashleigh și Bliss Coulter, a hotărât să aibă un copil încă de când s-au căsătorit.

mamaplus.md

Cele două au avut în vedere tehnica fertilizării in vitro, stabilind de la început că nu Bliss va fi cea care va naște copilul. 

Prin intermediul unei cunoștințe, Ashleigh și Bliss au ajuns la un medic specialist în fertilizare in vitro din Bedford. Doctorița le-a propus o tehnică nouă în domeniu, care să le permită amândurora să se implice în concepția copilului, fără a se apela la donarea de spermă și ulterior la o adopție.

Procedeul se numește „Fertilizare in vitro Reciprocă Fără Efort" și a presupus următorii pași:
•    În august 2017 medicul a extras ovule de la Bliss și le-a fertilizat cu spermă donată
•    Ovulele lui Bliss au fost puse într-un dispozitiv numit „INVOcell" (ce acționează ca un fel de „incubator")
•    Ovulele au fost plasate după 5 zile în cervixul lui Bliss pentru a se forma acolo embrionul
•    Embrionul a fost mutat în uterul lui Ashleigh

Cuplul a așteptat 10 zile pentru a afla dacă tehnica a fost un succes. După acest interval, medicul le-a anunțat că procedura a reușit și că Ashleigh este însărcinată. Pe parcursul sarcinii, aceasta nu a fost obligată să se ducă la foarte multe controale medicale, așa cum se procedează în cazul tehnicilor „clasice" de fertilizare in vitro. 

Ashleigh și Bliss au ales un nume pentru copilul lor, care s-a născut pe 4 iunie în acest an. Băiețelul, numit Stetson, a avut la naștere o greutate de peste 3, 5 kg. 

Sursa: qbebe.ro