mamaplus

În Moldova a crescut numărul copiilor spitalizați cu viroze și COVID-19

-
//
10.01.2022

În ultimele zile, a crescut numărul copiilor care au ajuns pe mâna medicilor cu COVID-19, viroze şi afecțiuni gastro-intestinale.  Timp de 24 de ore, la Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 din Capitală au fost internați peste 30 de pacienți. De asistență medicală au avut nevoie şi două surori, de cinci ani şi, respectiv, de patru luni.

Unitatea de primiri urgente din cadrul Spitalului Municipal de Copii nr 1 a fost luată cu asalt în aceste zile, iar medicii susțin că au suplimentat numărul de paturi.

''A crescut numărul adresărilor şi pe baza infecției cu COVID-19, care noi în cadrul unității de primire urgente îi testăm şi îi redirecționăm în alte instituții. Noi venim cu recomandări pentru părinți să evite locurile aglomerate. Pe fonul unui tratament făcut la domiciliu când simt că sunt semne de pericol, atunci să se adreseze la un medic pediatru.'', a declarat Irina Iavorschi, medic pediatru, Spitalul Clinic Municipal nr.1.

A crescut şi numărul pacienților cu probleme gastro-intestinale.

''S-au dublat numărul de internări cu infecții respiratorii acute, cât şi bolile diareice acute. Având în vedere alimentația părinților care şi-au permis lucruri interzise copiilor de vârstă fragedă. De asemenea, mulți au tărăgănat timpul şi nu au acordat tratamentul necesar copiilor din cauza sărbătorilor şi fiind plecați din oraş.'', a declarat Irina Iavorschi, medic pediatru, Spitalul Clinic Municipal nr.1.

În prezent, toate cele 120 de paturi de la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 sunt ocupate.