mamaplus

Liceele din Moldova care au obținut cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat 2022

-
//
04.08.2022

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare prezintă clasamentul instituțiilor de învățământ, alcătuit pe baza rezultatelor obținute de candidații înscriși în acest an la sesiunea de bacalaureat 2022.

Potrivit MEC, la examenul de bacalaureat 2022 au participat 375 de instituții, dintre care: 319 licee teoretice, 47 de colegii și centre de excelență și 9 universități. Conform rezultatelor finale, 95 de licee teoretice au rata de promovare a examenului de bacalaureat de 100%, 14 dintre aceste instituții, obținând media la examen mai mare sau egală cu 8.

Astfel, pe primele trei locuri conform rezultatelor examenului național de bacalaureat în liceele teoretice s-au clasat: Liceul Teoretic ”Spiru Haret”, Liceul Teoretic ”Artistotel„ și Instituția Privată de Învățământ Liceul de Creativitate şi Inventică "PROMETEU-PRIM" din Chișinău.

Primele trei poziții, conform rezultatelor examenului național de bacalaureat în colegii și centre de excelență aparțin: colegiul ”Vasile Lupu” din or. Orhei, colegiul ”Mihai Ciachir„ din Comrat și colegiul de arte plastice ”Alexandru Plămădeală” din or. Chișinău.

În continuare, pe primele trei poziții, conform rezultatelor examenului național de bacalaureat în universități s-au clasat: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemițanu", Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei.

”Apreciem înalt dedicația și profesionalismul de care dau dovadă atât profesorii care pregătesc elevii pentru susținerea evaluărilor naționale, cât și a echipelor implicate în procesul de organizare și desfășurare a examenului național de bacalaureat. Constatăm o dată în plus că prin menținerea rigorilor înalte cu privire la organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat în mod corect și transparent, contribuim la creșterea calității în educație.”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.