mamaplus

Uleiul din ficat de cod administrat zilnic ar putea reduce riscul infectării cu COVID-19

-
//
26.11.2020

Date preliminare obținute de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Oslo relevă că uleiul din ficat de cod administrat zilnic ar putea reduce riscul infectării cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Uleiul din ficat de cod, un aliat în lupta împotriva COVID-19?

Pornind de la aceste rezultate, savanții au demarat în luna noiembrie unul dintre cele mai mari studii clinice efectuate vreodată în Norvegia, pentru a analiza capacitatea uleiului din ficat de cod, bogat în vitamina D și acizi grași Omega-3, de a preveni infecția cu SARS-CoV-2 și apariția complicațiilor în cazul îmbolnăvirii.

Utilizatorii de ulei din ficat de cod ar putea avea un risc redus de infecție cu SARS-CoV-2 și șanse mai mici de a dezvolta complicații dacă fac boala, arată date preliminare din studiul nostru COVID-19, Koronastudien. Această constatare susține literatura de specialitate deja existentă privind legătura dintre acizii grași Omega-3 și vitamina D și infecțiile tractului respirator și COVID-19, spune Arne Søraas, medic și cercetător în cadrul Departamentului de Microbiologie al Spitalului Universitar din Oslo.

Uleiul din ficat de cod este una dintre cele mai bune surse naturale de acizi grași polinesaturați esențiali Omega-3 în cantitate mare și de vitamina D, prezent în dieta zilnică nordică de sute de ani.