Dacă ți-ai propus să slăbești după sărbători, o poți face foarte simplu. Cel mai mare secret este să-ți pui lacăt la gură. Nu, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la mâncare, dar să micșorezi cantitatea și să optezi pentru mai multe alimente sănătoase, care nu conțin calorii goale.

Cum să-ți controlezi apetitul ca să slăbești

Cum să-ți controlezi apetitul și să mănânci mai puțin. Consumă alimente bogate în proteine și fibre

Alimentele bogate în proteine și fibre te face să te simți sătulă și te energizează. Ele iau o cantitate suficientă de timp pentru digestie, astfel încât să rămână în sistemul tău cât mai mult. Acest lucru înseamnă că astfel de alimente pot suprima pofta de mâncare. Astfel, vei mânca mai puțin.

Fibrele alimentare au puține calorii, dar un volum mare care îți umple stomacul. De asemenea, influențează eliberarea hormonilor care spun minții și corpului că te-ai săturat.

Consuma proteine sănătoase, cum ar fi pește, ouă, păsări de curte, legume și fasole, la majoritatea meselor. De asemenea, mănâncă multe legume, fructe și cereale integrale pentru a obține doza zilnică de fibre.

Cum să-ți controlezi apetitul și să mănânci mai puțin. Bea apă

Consumul de apă pe parcursul zilei și în special înainte de a mânca masa te poate ajuta mult în suprimarea apetitului. De fapt, este obișnuit să confunzi foamea cu setea și să dorești alimente atunci când corpul tău, este de fapt deshidratat. Deci, dacă simți foame între mese, bea un pahar de apă.

De asemenea, apa ocupă spațiu în stomac, astfel încât să nu ai loc pentru alte produse alimentare.

Un studiu din 2016 publicat în Jurnalul European al Nutriției arată că un consum de apă imediat înainte de masă reduce aportul de energie la bărbații tineri non-obezi. Acest lucru ar putea ajuta la gestionarea greutății. Nu doar apa, ci și alte lichide cum ar fi sucul sau supa înainte de masă te pot împiedica să mănânci prea mult.

Cum să-ți controlezi apetitul ca să slăbești

Cum să-ți controlezi apetitul și să mănânci mai puțin. Nu sări niciodată peste micul dejun

Indiferent cât de ocupată ești, ia mereu un mic dejun sănătos. Lipsa lui poate duce la o scădere a zahărului din sânge, ceea ce te poate determina să ai mai multă pofte de mâncare în timpul zilei. Acest lucru duce deseori la alegeri nesănătoase.

Un mic dejun cu fibre și proteine te va ajuta să-ți controlezi nivelul de zahăr din sânge. Acesta este motivul pentru care experții spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Alegeți opțiuni sănătoase de mic dejun, cum ar fi un castron de fulgi de ovăz cu lapte, o ceașcă de iaurt natural cu fructe, pâine integrală, un sandviș sau cereale integrale.

Cum să-ți controlezi apetitul și să mănânci mai puțin. Dormi suficient

Deprivarea de somn are numeroase efecte negative asupra corpului, inclusiv o creștere a hormonilor de foamei. Deci, este important să dormi cel puțin 7 până la 8 ore pe noapte pentru a-ți controla pofta de mâncare pe tot parcursul zilei. Încearcă să te culci la o oră după cină. Acest lucru te va împiedica să iei gustări la ore târzii.

Cum să-ți controlezi apetitul ca să slăbești

Cum să-ți controlezi apetitul și să mănânci mai puțin. Fă plimbare zilnic

Antrenamentele moderate până la intense pot afecta centrul de control al apetitului creierului în sensul că pot crește pofta de mâncare. Ca urmare, pentru a vă suprima pofta, fă în fiecare zi o plimbare.

O plimbare de 15-20 de minute duce la scăderea hormonilor care stimulează apetitul. În plus, acest exercițiu simplu este, de asemenea, o mare distragere a atenției și te oprește să te gândești la mâncare.

De asemenea, o scurtă plimbare îți va oferi o pauză plăcută, ceea ce te ajuta la reducerea stresului, care poate genera, la rândul lui, poftă de mâncare.

Sursa: libertateapentrufemei.ro