Fie că vorbim despre o ciocolată căreia i-a apărut un strat albicios, fie despre o pâine cu mucegai, trebuie să ştim care sunt alimentele care ne fac bine şi după ce expiră.
Alimente cu zahăr - Orice are cantităţi mari de zahăr, precum gemuri sau miere, poate fi consumat după dată de expirare.
Pâine - Dacă o ţii în congelator, va rezistă foarte mult timp. Ai grijă să tăi părţile cu mucegai dacă găseşti.
Lapte - Va rezista cu până la 50% mai mult dacă este ţinut la o temperatura mai mic. Încearcă să-l ţii în spatele frigiderului decât pe uşa. Dacă s-a acrit, îl poţi folosi la clătite.
Ouă - Pot fi păstrate între trei şi cinci săptămâni, însă la o temperatura sub 5 grade Celsius.
Murături şi Kimichi - Eşti în siguranţă dacă mănânci alimente care sunt conservate prin sărare, uscare sau oţet.
Paste uscate - Alimentele uscate, precum pastele negătite, pot fi ţinute pe o perioada nedeterminată în recipiente bine închise.
Chipsuri - Chiar dacă s-au înmuiat, sunt procesate intens şi pline de sare.
Biscuiţi - Sunt procesati intens şi pot fi consumaţi mult timp după dată de expirare. Dacă par prea moi, pune-i în cuptor şi fă-i crocanţi din nou.
Alimente la conservă - Le poţi prelungi viaţă dacă le ţii într-un loc întunecat şi răcoros.
Ciocolată - Poate rezistă mult timp. Dacă îi apare un strat alb la suprafaţă este din cauza că grăsimea se topeşte când este expusă la aer şi urcă la suprafaţă.
Salată împachetată - Cât timp nu a apărut mucegai pe ea, salată poate fi consumată.
Sursa: realitatea.net