Pe 15 octombrie, cunoscutul pediatru și moderator TV, Evghenii Komarovskii și-a sărbătorit ziua de naștere. El a împlinit 54 de ani.

10 rețete ale fericirii de la doctor Komarovskii

Evghenii s-a născut la Harkov, într-o familie de ingineri. În medicină activează mai bine de 25 de ani. Este autorul a mai multor cărți cu recomandări în ceea ce privește sănătatea copilului. Popularitatea lui a crescut considerabil după ce a debutat în televiziune cu proiectul ”Școala doctorului Komarovskii”.

Evghenii participă regulat în cadrul show-urilor diverse, unde-și împărtășește propriile viziuni asupra medicinii, familie și politică.

De ziua lui de naștere, am colectat 10 rețete ale doctorului popular ce garantează o viață fericită.

1. Dragostea pentru copii nu are nicio legătură cu cantitatea lucrurilor la modă, jucăriilor scumpe, bomboane și ananas. Dragostea înseamnă comunicare și încă o dată comunicare ceea ce presupune răspunsuri la întrebările elementare ale copilului despre ceea ce este bine și ce este rău. Și, vrem noi sau nu, așa este concepută lumea: să hrănească, iubească și să îngrijească pot mai bine femeile, iar să comunica, să răspundă la întrebări, să gândească și să ia decizii – bărbații.

2. Dacă ai promis, fă. Nu minți, nu întârzia, te doare – rabdă, nu te văieta, nu te cere în brațe, mama a obosit și ea. Politica este murdărie, banii sunt temporari, muzica, arta, literatura – veșnice, familia este sfântă, religia este treaba fiecăruia.

3. Cel mai mult pe lume – multă mâncare și lichide, mai mult somn și aer proaspăt – copilul are nevoie de sănătate, da mama și tata odihniți și iubindu-se reciproc.

4. Speciile umane adulte, duc o luptă epuizantă pentru un loc sub soarele civilizație și de multe ori uita că în afară de acoperiș mai există și cerul, norii, stelele și alte frumuseți ale naturii.

5. Soarele este bun, însă, imposibilitatea de a te ascunde de el – rău. Mersul desculț face bine, însă, nu pe asfalt. Aerul și apa de mare este bine, însă, trei oameni pe un metru pătrat de plajă și 3 înotători la un cub de metru de apă este rău.

6. Cea mai importantă regulă obligatorie pentru bunei: niciodată și nici într-un fel de circumstanțe să nu ia decizii referitoare la modul de viață al copilului, cu atât mai mult să impună aceste decizii părinților. Responsabilitatea pentru fericirea și sănătatea copilului le revine doar părinților. Trebuie să vă împăcați cu acest lucru și chiar dacă nu vă place - nu vă asumați nicio responsabilitate. Să facă ce vor cu copilul lor, răspunzând pentru toate!

7. Și dacă e tot atât de fioros spitalul de boli infecțioase, haideți să nu ajungem acolo - vaccinurile se fac, nu se mănâncă orice și oriunde, ne adresăm medicului la timp, ne amintim despre sexul protejat, ne spălăm pe mâini, păstrăm corect produsele ș.a.m.d. Mai pe scurt, haideți să ne temem corect – nu de spital și medici, ci de propria lene și lipsă de cunoștințe.

8. Nu doar în ceea ce privește medicina dar și în viață trebuie să obținem ca acest cuvânt ”trebuie” să fie utilizat rar, însă dacă și este utilizat – să se execute în mod obligatoriu. Pedagogia se termină acolo unde strigătele și țipetele sunt capabile să transforme ”trebuie” în ”nu trebuie”.

9. Încă o dată vă rog, repet, vă îndemn să înțelegeți: scopul nostru principal pentru astăzi – să rezistăm până când păpușarii se vor înțelege. Să nu manifestăm agresivitate, să nu intimidăm prietenii, să-i păzim pe cei dragi de activități inutile, să nu devenim electorat – SĂ RĂMÂNEM OAMENI!

10. Întrucât în fiecare mamifer există instinctul de a-i copia pe cei maturi, copilul nu va deveni patriot dacă mama și tata nu sunt. Iar pentru ca ei să devină patrioți, trebuie să aibă motiv de a se mândri cu statul. Eu nu vorbesc despre sportivii sau interpreții care ne reprezintă țara. Vorbesc despre comunitatea de oameni care-și aleg reprezentanții, le deleagă împuterniciri, le stabilesc salarii, iar ei lucrează în beneficiul acestor oameni. Iată atunci apare motiv pentru patriotism. Părinții patrioți, în mod obligatoriu, își vor molipsi copiii de acest sentiment.

Sursa