Tocană de peşte cu ardei la cuptor
Un fel de mâncare gustos, folositor şi uşor de gătit, o cină ideală! Iar dacă rămâne şi pentru a doua zi, nu e nicio problemă, tocăniţa rece este la fel de delicioasă.
MOD DE PREPARARE
Pasul 1
Încălziţi cuptorul la 200 °С. Tăiaţi capul şi coada peştelui. Îndepărtaţi atent înotătoarele cu o foarfecă.
Pasul 2
Poziţionaţi peştele pe un fund de lemn, fixaţi-l cu mâna stângă folosind un şerveţel de hârtie (ca să nu lunece), iar cu mâna dreaptă în care aveţi un cuţit ascuţit tăiaţi peştele de la cap spre coadă de-a lungul coloanei. Procedaţi la fel cu cea de-a doua jumătate.
Pasul 3
Desprindeţi atent pielea de pe fileu. Capul, coloana, coada, înotătoarele şi pielea pot fi utilizate la prepararea bulionului. Treceţi cu degetele pe fileu în sens invers şi îndepărtaţi toate oasele cu ajutorul unei pensete sau cu mâna şi cuţitul. Tăiaţi fileul în bucăţi mari, condimentaţi-le cu sare şi piper şi stropiţi-le cu ulei de măsline.
Pasul 4
Curăţaţi ardeii graşi de seminţe şi nervuri şi tăiaţi-i fâşii de mărime medie. Curăţaţi ceapa şi feliaţi-o cât mai subţire în sferturi de rondele.
Pasul 5
Aranjaţi ardeiul şi ceapa într-o formă de copt adâncă şi cu pereţii groşi, stropiţi cu ulei de măsline, condimentaţi cu sare şi piper. Băgaţi la cuptor, în treimea de sus a acestuia, pentru 15 minute. Amestecaţi din când în când.
Pasul 6
Turnaţi în forma de copt vinul sau bulionul, poziţionaţi peştele deasupra. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la cuptor pentru încă 10 minute. La dorinţă, înainte de servire, adăugaţi caperele.