Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

-
//
17.06.2016

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

Astăzi vom găti un desert extraordinar de gustos şi extraordinar de simplu de la Jamie Oliver – tiramisu cu limoncello.

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

MOD DE PREPARARE

1. Preparaţi o cană de cafea naturală proaspăt măcinată, lăsaţi să se răcească. Pentru tiramisu avem nevoie de 130 ml de cafea, restul o puteţi savura pe îndelete. Imediat ce cafeaua s-a răcit, adăugaţi 15 ml de lichior limoncello. Acesta este una dintre cele mai populare băuturi din Italia. Coaja de lămâie este infuzată timp de 3-5 zile, cu adăugarea zahărului şi spirtului.

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

2. Tăiaţi în jumătate păstaia de vanilie şi scoateţi cu lama cuţitului seminţele negre şi mici. Dacă nu aveţi păstăi, puteţi folosi la fel de bine extract/esenţă de vanilie.

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

3. Bateţi într-un bol adânc brânza mascarpone, iaurtul şi zahărul. Jamie Oliver o face timp de aproximativ 4-5 minute, până compoziţia devine pufoasă. Nu uitaţi de vanilie.

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

4. Cafeaua cu limoncello s-a răcit deja. Acum trebuie să îmbibăm pişcoturile şi să le aranjăm atent într-o formă cu fundul drept.

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

5. Cu ajutorul unei palete acoperiţi pişcoturile cu jumătate de mascarpone. Simţiţi aroma? Cafea şi vanilie!

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

6. Presăraţi cu fulgi de ciocolată şi coajă rasă de portocală.

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

7. Repetaţi paşii precedenţi.

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

8. Acest desert de la Jamie Oliver trebuie ţinut la frigider cel puţin 2 ore înainte de a fi servit, pentru ca aromele şi gusturile să se combine armonios.

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

Tiramisu – reţetă de la Jamie Oliver

Sursa