A doua jumătate a verii este perioada în care se coc majoritatea fructelor și a fructelor de pădure. Este vremea perfectă să savurăm aceste minunate daruri ale naturii, să ne vitaminizăm organismul și să îl pregătim pentru iarnă. Desigur, fructele sunt mai benefice consumate în stare crudă, dar uneori avem chef și de niște tarte savuroase și crocante. Haideți să trecem la treabă!
MOD DE PREPARARE
1. Topiți untul, bateți cu laptele și ouăle. Amestecați făina, praful de copt și o lingură de zahăr. Turnați în aluat compoziția de lapte, omogenizați.
2. Tăiați prunele în jumătate, îndepărtați sâmburii. Într-o tigaie cu mâner detașabil turnai 50 ml de apă, adăugați zahărul rămas. Fierbeți, amestecând continuu, 3 minute. Luați de pe foc.
3. Turnați aluatul pregătit. Dați în cuptorul încălzit în prealabil până la 180 °С pentru 25 de minute. Scoateți tarta din cuptor, acoperiți cu o farfurie și răsturnați, până siropul nu s-a lipit de fundul tigăii.