Aluat:
3 ouă
150 gr. de zahăr
150 gr. de făinăCrema:
250 gr. de frișcă (33-35%)
250 gr. cașcaval Mascarpone
150 gr. zahărDe asemenea:
Compot din vișine sau cireșe
100 gr. de ciocolată
Modul de preparare
O combinație reușită dintre crema fină, vișina acrie și un blat pufos.
Compotul de vișine poate fi înlocuit cu vișină înghețată. Fructele trebuie decongelate, sucul se lasă să se scurgă, cu care ulterior se va în siropa blatul.
Lista ingredientelor este pentru 8-10 porții.
Ouăle se bat cu zahărul timp de 5-7 minute
Se adaugă făina, se face un aluat nu prea gros.
Aluatul se toarnă într-o formă pentru copt (diametrul de 26 cm).
Se dă la cuptor încălzit pînă la 180 de grade.
Se coace timp de 20-25 minute
Blatul se răcește și se însiropează cu compot de vișine.
Pe blat se așează vișinile (fără sâmbure)
Se prepară crema.
Pentru acesta frișca se bate cu zahărul.
Se adaugă mascarpone, se amestecă.
Crema se unge peste vișină.
Ciocolata se rade prin răzătoare.
Tarta se presară cu ciocolată.
Se pune la frigider pentru 3-4 ore
Atâta tot! Savurați un desert delicios!