Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

-
//
29.08.2014

Aluat:
3 ouă
150 gr. de zahăr
150 gr. de făină

Crema:
250 gr. de frișcă (33-35%)
250 gr. cașcaval Mascarpone
150 gr. zahăr

De asemenea:
Compot din vișine sau cireșe
100 gr. de ciocolată

Modul de preparare

O combinație reușită dintre crema fină, vișina acrie și un blat pufos.

Compotul de vișine poate fi înlocuit cu vișină înghețată. Fructele trebuie decongelate, sucul se lasă să se scurgă, cu care ulterior se va în siropa blatul.

Lista ingredientelor este pentru 8-10 porții.

Ouăle se bat cu zahărul timp de 5-7 minute

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Se adaugă făina, se face un aluat nu prea gros.

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Aluatul se toarnă într-o formă pentru copt (diametrul de 26 cm).

Se dă la cuptor încălzit pînă la 180 de grade.

Se coace timp de 20-25 minute

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Blatul se răcește și se însiropează cu compot de vișine.

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Pe blat se așează vișinile (fără sâmbure)

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Se prepară crema.

Pentru acesta frișca se bate cu zahărul.

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Se adaugă mascarpone, se amestecă.

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Crema se unge peste vișină.

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Ciocolata se rade prin răzătoare.

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Tarta se presară cu ciocolată.

Tartă cu vișine ”Delicioasă”

Se pune la frigider pentru 3-4 ore

Atâta tot! Savurați un desert delicios!

Tartă cu vișine ”Delicioasă”