Astăzi vă propunem o altă rețetă originală cu pui, pentru o gustare consistentă și savuroasă. Aceasta este simplă în pregătire, însă rezultatul este încântător!
MOD DE PREPARARE
1. Pregătiți aluatul. Tăiați mărunt untul. Cerneți făina într-un bol, adăugați untul și frecați. Adăugați un gălbenuș, 4-5 linguri de apă și frământați un aluat lipicios. Presărați făină pe suprafața de lucru, mutați aluatul și frământați un aluat neted și omogen. Înveliți aluatul în peliculă alimentară și dați la frigider pentru 30 de minute.
2. Tăiați fileul de pui în bucăți, apoi mărunți în mașina de tocat sau blender.
3. Bateți cu blenderul cașcavalul moale împreună cu ouăle, făina, smântâna și muștarul. Dați prin răzătoare cașcavalul tare și amestecați cu umplutura. Adăugați verdeața spălată și tocată. Amestecați cu carnea de pui.
4. Ungeți forma de copt cu unt, așterneți o foaie de pergament. Întindeți 2/3 din aluat, așterneți la fundul formei, înfigeți cu furculița și dați la frigider pentru 30 de minute. Scoateți, puneți o foaie de pergament deasupra aluatului, turnați fasole uscată și coaceți în cuptor 15 minute. Îndepărtați fasolea și pergamentul, întoarceți în cuptor și gătiți încă 15 minute. Răciți.
5. Puneți umplutura pe baza tartei.
6. Întindeți restul aluatului într-o foaie cu grosimea de 3 mm, tăiați fâșii și aranjați-le deasupra tartei sub formă de grilaj. Tăiați marginile, ungeți tarta cu compoziția de gălbenuș și lapte. Coaceți 30 minute până se rumenește.