Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

-
//
13.08.2015

Harbuzul ar trebui introdus mai des în meniul zilni, atât cât ne permite sezonul. Acest fruct rotunjor, cu gust răcoritor se potrivește nu numai pentru deserturi dar și cu alimente sărate.

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

Supă rece din harbuz

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

  • Timp de preparare: 30 minute. Porții: 4

Mod de preparare:

1. Dați pin 4 pahare de miez de harbuz, până se omogenizează. Turnați masa obținută într-un castron mai mare.

2. Harbuzul rămas se amestecă cu, castravetele, ardeii, țelina și ceapa într-un alt vas. Un sfert din amestec se lasă pentru servire, restul se daugă în castronul cu harbuzul dat prin blender, împreună cu menta, sucul de lămâie și oțetul. Se adaugă sare și piper după gust.

3. Înainte de servire se lasă la rece pentru cel puțin o oră. Se servește în boluri sau cupe frumoase, ornate cu restul din amestecul de legume.

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

Salată din roșii și harbuz cu brânză feta

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

  • Timp de preparare: 30 minute. Porții: 8

Mod de preparare:

1. Se pun roșiile într-un castron mare, se adaugă sarea și se amestecă bine. Se lasă deoparte timp de 20 minute, apoi se adaugă habuzul, 60 ml de ulei, oțetul și verdeața.

Această salată trebuie pregătită și servită repede, pentru a nu se transforma în supă.

2. În alt vas se amestecă uleiul rămas și rucola, și se adaugă la roșiile și pepenele verde, dovleceii , se pune brânza feta și se amestecă ușor.

3. La servire se adaugă migdalele.

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

Salata din harbuz și brânză de capră

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

  • Timp de preparare: 30 minute. Porții: 4

Mod de preparare:

1. Așezați făina, oul și pesmeții în trei boluri diferite. Puneți sare și piper în conținutul fiecărui dintre ele.

2.Tăiați jumătate din brânza de capră în cuburi cu laturile de 2 cm. Treceți cuburile prin făină, oul bătut, apoi prin pesmeți. Puneți cuburile pe o farfurie și lăsați-le în frigider timp de 30 minute.

3. În același timp, amestecați mierea, muștarul, sucul și coaja de lime și ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper și se pune deoparte.

Ideea de a combina harbuzul cu ceva sărat este foarte interesantă. Harbuzul se combină foarte bine cu castravetele, deoarece conțin multă apă, și se cere ceva cu o aroma bogată, mai sărată. Brânză de capră este o idee minunată, acesta poate fi utilizată așa cum este descris în rețetă, dar o puteți presăra și peste salată. Uleiul de arahide poate fi înlocuit cu cel vegetal obișnuit. Adaugați un pic de oregano și măsline după gust.

4. Încălziți uleiul de arahide într-o tigaie adâncă la foc mediu. Prăjiți brânza timp de 3 minute, până când prinde o crustă aurie crocantă. Puneți brânza prăjită pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.

5.Puneți feliile de pepene verde și cele de castravete în 4 farfurii. Marunțiți cu mâinile brânza rămas și presărați-le peste salată. Se toarnă sosul de miere, muștarul și puneți deasupra brânza prăjită.

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

Sorbet cu vodcă și pepene verde

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

  • Timp de preparare: 30 minute. Porții: 5

Mod de preparare:

1. Într-o cratiță medie, combinați zahărul și apa. Amestecul se fierbe la foc mic timp de 2-3 minute, până când zahărul se dizolvă. Fierbeți timp de 10 minute, amestecând ocazional. Luați-l de pe foc. Lăsați cratița la rece.

Pentru a îmbunătăți consistența sorbetului, se adaugă în ultima etapă, albușuri de ou. Pentru această cantitate de ingrediente este nevoie de 4 ouă. Fiți extrem de atenți cu ouăle: utilizați doar ouă proaspete.

2. Într-un blender, bateți zarbuzul până obțineți o consistență de piure de cartofi. Se amestecă cu siropul și vodca.

3. Puneți amestecul în aparatul de înghețată și amestecați până la consistența dorită. Puneți amestecul într-o cratiță. Acoperiți-o cu o folie de aluminiu și lăsați-o în congelator până la servire.

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

Rețetă răcoritoare cu pepene roșu

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

  • Timp de preparare: 30 minute. Porții: 5

Mod de preparare:

1. Se amestecă zahărul și apa într-o cratiță și se fierbe la foc mic, până când se dizolvă zahărul. Fierbeți la foc mic, neacoperit, timp de 5 minute. Luați cratița de pe foc, și adaugați sucul de lămâie și lăsați să se răcească.

2. Puneți pepenele în robotul de bucătărie și faceți din el un piure. Treceți amestecul printr-o sită, pentru a elimina orice bucățică mai mare. Adaugați piureul în siropul răcit. Apoi puneți piureul într-un vas mic, se acoperă cu un capac de plastic și se lasă la congelator timp de 3 ore. În acest timp, de mai multe ori, scoateți vasul, se amestecă bine, și se strivește marginea înghețată.

Spre deosebire de înghețată și șerbet, particulele congelate ale acestui desert pot fi mărunțițe manual.

3. Scoateți vasul din congelator când marginile vor îngheța din nou iar centrul va rămâne moale. Serviți în pahare răcite preventiv.

Supă, salată, șerbet. Cinci feluri de mâncare neobișnuite cu harbuz

Sursa