În Italia, minestrone este o supă cu o cantitate mare de ingrediente – legume, orez sau paste. Cu toate acestea, minestrone este considerată o supă ușoară, cu legume de sezon. Ele sunt doar un pic prăjite în ulei de măsline, pentru a-și păstra aroma de prospețime. Doar în acest caz vom obține o supă minestrone italiană adevărată, cu gust consistent și aromă deosebită.
MOD DE PREPARARE
Tăiem cubulețe mici toate legumele și prăjim (cu excepția cartofului) în ulei de măsline, adăugând pe rând: ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul, vânăta, dovlecelul, roșia (curățată în prealabil de coajă). Adăugăm pasta de tomate. Într-o cratiță fierbem apă, adăugăm cartofii și fierbem câteva minute, apoi turnăm toate legumele din tigaie și fierbem alte 7 minute. La sfârșit adăugăm busuiocul și verdeața. Poftă bună!