MOD DE PREPARARE
- Curățați ceapa, usturoiul și morcovul. Tăiați ceapa și morcovul cubulețe nu prea mari, tocați mărunt usturoiul. Tulpina de țelină tăiați-o pai subțire. Curățați de semințe ardeiul chili și tocați-l mărunt.
- Încălziți într-o oală largă uleiul de măsline și adăugați usturoiul și ardeiul iute. Amestecând, prăjiți până începe să emane aroma specifică, aproximativ 1 min. Adăugați ceapa, morcovul și țelina și prăjiți legumele la foc mic până se înmoaie, aproximativ 15 min.
- În acest timp, curățați ardeii grași de semințe și tăiați-i cubulețe. În același mod tăiați și zucchini. Fasolea verde tăiați-o bucățele nu prea mari.
- Puneți în oală legumele tăiate și lăsați să fiarbă 5 min. Adăugați fasolea, ardeii, zucchini împreună cu busuiocul uscat, amestecat.
- Turnați în oală 1,5 litri de apă clocotindă, sărați și aduceți la fierbere. Fierbeți minestrone 10 min. la foc mediu. Legumele trebuie să fie fierte, dar să rămână crocante.
- Tocați mărunt pătrunjelul și adăugați-l în supă împreună cu sosul pesto. Condimentați cu piper, amestecați și serviți imediat.