Supă fină de orez cu pui şi busuioc

Supă fină de orez cu pui şi busuioc

-
//
19.11.2015

Dacă vom încerca să calculăm câte reţete de supe de pui există, vom obţine, cu siguranţă, un număr cu patru cifre. Dar supa pe care o prezentăm mai jos este o poveste cu totul aparte. Aceasta este excepţional de fină şi delicioasă, pe gustul tuturor.

Supă fină de orez cu pui şi busuioc

MOD DE PREPARARE

Pasul 1

Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa, morcovul, ţelina şi usturoiul. Rupeţi frunzele de busuioc de pe crenguţă. Încălziţi 1,5 linguri de unt într-o cratiţă cu fundul gros, puneţi legumele şi căliţi-le la foc mic timp de 7-10 min., până se înmoaie. 

Pasul 2

Adăugaţi orezul şi paprica, amestecaţi, turnaţi supa răcită până la temperatura camerei. Când începe să fiarbă, adăugaţi crenguţele de busuioc legate împreună cu aţă. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 25 min.

Pasul 3

Săraţi şi pipăraţi carnea de pui. Încălziţi în tigaie restul de unt, puneţi fileul şi prăjiţi pe ambele părţi până se rumeneşte. Luaţi de pe foc, lăsaţi 5 min. să se răcească şi tăiaţi carnea în fâşii subţiri.

Pasul 4

Tocaţi mărunt frunzele de busuioc. Scoateţi din supă crenguţele de busuioc. Adăugaţi frişca, puneţi sare, piper şi lăsaţi pe foc până începe să fiarbă. Turnaţi supa în boluri, aranjaţi bucăţelele de pui, presăraţi cu busuioc şi serviţi.

Supă fină de orez cu pui şi busuioc

Sursa