Știm bine că vara ești mereu în căutarea unor rețete simple, cu ingrediente accesibile și proaspete. Supa de roșii poate deveni și favorita ta, pentru că se gătește ușor și e bună... de te lingi pe degete!
Nu mai sta mult pe gânduri, pune-ți șorțul și treci la treabă!
Pentru supă ai nevoie de următoarele ingrediente:
· 2 kg roşii bine coapte
· 1 ceapă
· 2 morcovi
· 1 ţelină mică
· 2 ardei graşi
· 1 lingură ulei de măsline
· 1 lingură zahăr
· sare şi piper
· 150 g brânză (mozzarella sau telemea)
· câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
1. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă, se taie în bucăţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un praf de sare.
2. Separat, într-o oală mai mare se pun roşiile, ceapa şi ardeii graşi, tăiate în sferturi, şi se completează cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă, până se înmoaie bine toate legumele.
3. Roşiile fierte se trec printr-o strecurătoare de roşii şi se pasează astfel încât să se separe doar coaja şi seminţele. Se subţiază cu supa strecurată de la morcovi şi ţelină şi se pune din nou la fiert. Se adaugă uleiul de măsline, se potriveşte la gust cu sare, piper şi zahăr şi se mai lasă pe foc doar 5 minute.
4. Se lasă să se răcească, iar atunci când se serveşte, se adaugă câteva bucăţi de brânză și opțional, o crenguță de busuioc.
Sursa