V-ați plictisit de supa de pui cu tăiței? Pregătiți avgolemono – o supă grecească cu lămâie. Aceasta se pregătește foarte ușor și poate deveni o variantă fantastică a unui prânz delicios.
MOD DE PREPARARE
1. Pregătiți ingredientele. Fierbeți bulionul: spălați carnea de pui și puneți-o în apă clocotindă, adăugați o ceapă, morcov, o frunză de dafin, piper mirositor. Fierbeți aproximativ o oră, spumând permanent. Scoateți carnea fiartă, desfaceți-o.
2. Turnați bilionul într-o cratiță cu fundul gros, aduceți la fierbere, adăugați fileul fiert, aduceți iarăși la fierbere, condimentați cu sare și piper.
3. Stoarceți într-un bol sucul de lămâie, adăugați gălbenușurile de ou și făina. Amestecați cu grijă.
4. Luați supa de pe foc și adăugați compoziția de ou și lămâie.
5. Turnați compoziția treptat, amestecând continuu. Bulionul trebuie să se îngroașe puțin.
6. Adăugați în supă ceapă verde, mărar și pătrunjel, toate tocate mărunt.
La servire stropiți puțin cu ulei de măsline. Poftă mare!