Supă de pui cu lămâie

Supă de pui cu lămâie

-
//
12.05.2016

V-ați plictisit de supa de pui cu tăiței? Pregătiți avgolemono – o supă grecească cu lămâie. Aceasta se pregătește foarte ușor și poate deveni o variantă fantastică a unui prânz delicios.

Supă de pui cu lămâie

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți ingredientele. Fierbeți bulionul: spălați carnea de pui și puneți-o în apă clocotindă, adăugați o ceapă, morcov, o frunză de dafin, piper mirositor. Fierbeți aproximativ o oră, spumând permanent. Scoateți carnea fiartă, desfaceți-o.

Supă de pui cu lămâie

2. Turnați bilionul într-o cratiță cu fundul gros, aduceți la fierbere, adăugați fileul fiert, aduceți iarăși la fierbere, condimentați cu sare și piper.

Supă de pui cu lămâie

3. Stoarceți într-un bol sucul de lămâie, adăugați gălbenușurile de ou și făina. Amestecați cu grijă.

Supă de pui cu lămâie

4. Luați supa de pe foc și adăugați compoziția de ou și lămâie.

Supă de pui cu lămâie

5. Turnați compoziția treptat, amestecând continuu. Bulionul trebuie să se îngroașe puțin.

Supă de pui cu lămâie

6. Adăugați în supă ceapă verde, mărar și pătrunjel, toate tocate mărunt.

Supă de pui cu lămâie

La servire stropiți puțin cu ulei de măsline. Poftă mare!

Supă de pui cu lămâie

Sursa