Supă de legume cu paste mărunte

Supă de legume cu paste mărunte

-
//
16.06.2016

Supa cu „steluţe”, „cornuleţe” sau „scoici” minusule este un adevărat deliciu nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi, fiind un fel de mâncare consistent, sănătos şi frumos.

Supă de legume cu paste mărunte

MOD DE PREPARARE

1. Spălaţi legumele cu o periuţă. Tocaţi mare, fără să le curăţaţi, 1 morcov, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi şi tulpinile de ţelină.

2. Puneţi legumele în cratiţă, turnaţi 1,5 litri de apă rece. Aduceţi la fierbere, adăugaţi pătrunjelul, sarea şi piperul boabe. Fierbeţi sub capac la foc mediu timp de 30 de minute, apoi strecuraţi bulionul.

3. Curăţaţi legumele rămase şi tăiaţi morcovul cubuleţe mici (cu laterala de 2-3 mm), ceapa – felii subţiri, iar usturoiul şi pătrunjelul tocaţi-le împreună foarte mărunt.

4. Într-o cratiţă cu fundul gros încălziţi compoziţia de ulei de măsline şi unt (aproximativ câte 1 lingură). Adăugaţi ceapa şi morcovul, prăjiţi la foc mic, amestecând, 7 minute.

5. Turnaţi bulionul strecurat, aduceţi la fierbere, fierbeţi 10 minute. Adăugaţi concomitent mazărea, porumbul şi pastele, aduceţi la fierbere, amestecaţi şi fierbeţi până sunt gata pastele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

6.  Adăugaţi în supă pătrunjelul cu usturoiul, condimentaţi cu piper. Închideţi focul, puneţi capacul şi lăsaţi să se pătrundă timp de 5-10 minute.

Sursa