Multe persoane preferă să mănânce supă seara, și nu ziua. În cazul diabetului, principalele mese trebuie luate în prima parte a zilei, de aceea supa trebuie servită, preferabil, la amiază. Însă această supiță este atât de ușoară, încât poate deveni o cină perfectă.
MOD DE PREPARARE
- Curățați creveții de crustă și cap (păstrați-le), tăiați-i de-a lungul spatelui și îndepărtați intestinul. Rupeți frunzele de busuioc, păstrând tulpinile.
- Spălați crustele și capurile și aranjați-le pe o tavă. Puneți tava sub grilul încălzit bine, până se înroșesc, aproximativ 7 min. Mutați crustele și capurile într-o cratiță, turnați 1 litru de apă potabilă rece (de calitate), adăugați ceapa tăiată în două și tulpinile de busuioc, aduceți până la fierbere, sărați și fierbeți 20 min.
- Strecurați bulionul, aduceți-l la fierbere, puneți creveții și fierbeți 2 min. Răciți bulionul și creveții, aproximativ 1 oră. Dați în frigider pentru minimum 1 oră, apoi scoateți creveții din bulion.
- Curățați castraveții de coajă, tăiați-i în două și îndepărtați semințele. Tăiați miezul bucăți.
- Îndepărtați căpețele păstăilor de fasole, apoi rupeți-le în 3-4 părți. Fierbeți fasolea în apă sărată, aproximativ 5 min. Strecurați fasolea și lăsați în apă rece ca gheața pentru 5 min.
- Amestecați în blender castraveții, fasolea, iaurtul și aproape toate frunzele de busuioc, până obțineți un piure, amestecați cu bulionul, adăugați creveții. Lăsați să stea la frigider până la servire.
- Curățați ardeii, tăiați-i pai subțiri, îndepărtând cotorul, și prăjiți în ulei la foc mediu, aproximativ 4-5 min. Răciți.
- Turnați supa rece în farfurii, aranjați creveții și ardeii, condimentați cu piper proaspăt măcinat, ornați cu busuioc și serviți.
Poftă mare!