Supă de castraveți cu fasole verde și creveți

Supă de castraveți cu fasole verde și creveți

-
//
29.01.2016

Multe persoane preferă să mănânce supă seara, și nu ziua. În cazul diabetului, principalele mese trebuie luate în prima parte a zilei, de aceea supa trebuie servită, preferabil, la amiază. Însă această supiță este atât de ușoară, încât poate deveni o cină perfectă.

Supă de castraveți cu fasole verde și creveți

MOD DE PREPARARE

  1. Curățați creveții de crustă și cap (păstrați-le), tăiați-i de-a lungul spatelui și îndepărtați intestinul. Rupeți frunzele de busuioc, păstrând tulpinile.
  2. Spălați crustele și capurile și aranjați-le pe o tavă. Puneți tava sub grilul încălzit bine, până se înroșesc, aproximativ 7 min. Mutați crustele și capurile într-o cratiță, turnați 1 litru de apă potabilă rece (de calitate), adăugați ceapa tăiată în două și tulpinile de busuioc, aduceți până la fierbere, sărați și fierbeți 20 min.
  3. Strecurați bulionul, aduceți-l la fierbere, puneți creveții și fierbeți 2 min. Răciți bulionul și creveții, aproximativ 1 oră. Dați în frigider pentru minimum 1 oră, apoi scoateți creveții din bulion.
  4. Curățați castraveții de coajă, tăiați-i în două și îndepărtați semințele. Tăiați miezul bucăți.
  5. Îndepărtați căpețele păstăilor de fasole, apoi rupeți-le în 3-4 părți. Fierbeți fasolea în apă sărată, aproximativ 5 min. Strecurați fasolea și lăsați în apă rece ca gheața pentru 5 min.
  6. Amestecați în blender castraveții, fasolea, iaurtul și aproape toate frunzele de busuioc, până obțineți un piure, amestecați cu bulionul, adăugați creveții. Lăsați să stea la frigider până la servire.
  7. Curățați ardeii, tăiați-i pai subțiri, îndepărtând cotorul, și prăjiți în ulei la foc mediu, aproximativ 4-5 min. Răciți.
  8. Turnați supa rece în farfurii, aranjați creveții și ardeii, condimentați cu piper proaspăt măcinat, ornați cu busuioc și serviți.

Poftă mare!

Sursa