Fasolea este practic un produs ideal: ea conţine toate substanţele necesare pentru viaţă, de la proteine până la vitamine. Tocmai de aceea orice supă de fasole este practic un fel perfect, folositor, echilibrat şi gustos. Supe cu fasole există în toate tradiţiile culinare mondiale, de la bucătăria mexicană şi georgiană până la cea italiană şi franceză. Astăzi vom pregăti o supă-cremă de fasole!
MOD DE PREPARARE
1. Tăiaţi ceapa, morcovul şi baconul. Încălziţi uleiul într-o cratiţă cu fundul gros, prăjiţi ceapa şi morcovul.
2. Adăugaţi baconul, prăjiţi. Turnaţi vinul, fierbeţi până se evaporă. Adăugaţi fasolea şi cimbrul, turnaţi bulionul şi fierbeţi cu capacul pus timp de 10-15 minute.
3. Pasaţi supa cu ajutorul blenderului. Încorporaţi cu atenţie caşcavalul ras, ca să se topească. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Poftă bună!