Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

-
//
24.08.2015

Pentru a vă diversifica meniul zilnic, nu e nevoie să gătiți raţa pekineză sau altă rețetă sofisticată, înlocuiți doar supa tradițională cu o… supă cremă. Știm că acest fel de supe se gătesc mai rar și par complicate, dar, nu este deloc așa.  Există o mulțime de rețete ușoare, apetisante și foarte gustoase. Am pregătit astăzi 10 rețete de supe cremă, cele mai populare, gătite în întreaga lume.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Supă cremă de fasole albă

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Puneți fasolea la înmuiat în apă fiartă, rece, apoi se fierbe timp de 30-40 minute.
  2. Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline, se adaugă ceapa fin tocată și se prăjește până când se rumenește.
  3. În tigaia cu ceapă, se adaugă fasolea, sarea și condimentele, se fierbe timp de 5 minute, apoi se amestecă cu un blender până se omogenizează.
  4. Amestecul se fierbe până când este gata. Se toarnă într-o farfurie adâncă și se ornează cu verdeață.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Cremă supă de broccoli

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. În timp ce fierbe bulionul de legume sau de pui, se pregătește păstrăvul. Se pune fileul în folie de aluminiu și se condimentează cu scorțișoară, boia de ardei, maghiran, sare și piper și se coace în cuptor timp de 30 minute la 200 ° C
  2. Morcovi tăiați bucăți se fierb timp de 4 minute, apoi se adaugă broccoli și se fierbe timp de încă 6 minute. Legumele se strecoară, se pun într-o cratiță, se adaugă bulionul, se amestecă cu un blender până se omogenizează. Se adaugă scorțișoara, nucșoara, sarea și piperul.
  3. Pentru a prepara sosul se topește în tigaie o bucată de unt, se toarnă o lingură de făină, se amestecă și se prăjește. Se toarnă frișca rece și se amestecă până amestecul devine dens. Sosul gata se toarnă în cratița cu supă și se amestecă cu blenderul până se omogenizează. Apoi se pune supa la foc mic, se încălzește bine dar nu se fierbe.
  4. Se servește cu păstrăv la cuptor, se ornează cu pătrunjel și se presară cu semințe de susan.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Ceapa se curață de coaja, se taie în inele și se prăjește în uleiul de măsline la foc mediu timp de 25-30 minute.
  2. Usturoiul se toacă, morcovii și țelina se taie felii. Se lasă o ciupercă pentru decor, restul se taie în 4-8bucăți.
  3. Se încălzește o tigaie cu fund gros, se prăjesc morcovii și țelina la foc mediu, până se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și ciupercile și se înăbușă timp de 5 minute, amestecând frecvent.
  4. Se toarnă vinul în cratiță, se adaugă cimbrul și se aduce la fierbere. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se toarnă bulionul de legume, se adaugă ceapa prajită și se continua fierberea până când se evaporă cam jumătate lichid. Se condimentează cu sare și piper.
  5. Se ia cratița de pe foc și se amestecă cu blenderul. Se pune supa din nou l foc, se toarnă frișca și din nou se încălzește fără să se fiarbă.
  6. Se servește cu felii de ciuperci, parmezan și arpagic.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Supă cremă de sparanghel de la Le Cordon Bleu

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Sparanghelul se curăță, se taie capetele inferioare, se leagă mănunchi. Mănunchiul se fierbe în apă ușor sărată, întorcandu-se ocazional, timp de 7 minute. Apoi sparanghelul se pune într-un bol cu ​​apă rece ca gheața.
  2. Se leagă cu un fir de bumbac în mănunchi (buchet garni) câteva frunze de praz, patrunjel, cimbru și frunze uscate de dafin.
  3. Partea albă a prazului se taie în inele subțiri. Cartofii se curăță și setaie bucăți mari.  Vârfurile de sparanghel se taie și se pun deoparte, iar tulpinile se taie în bucăți mici.
  4. Într-o cratiță se topește untul în care se prăjește prazul amestecând continuu timp de 3 minute. Se adauga tulpinile de sparanghel, se toarnă bulionul fierbinte. Se aduce la fierbere.
  5. Se pun cartofii și buchetul garni într-o cratiță. Se condimentează cu sare și piper și se fierb timp de 45 de minute.
  6. Scoateți bouchetul garni din cratiță. Se toarnă supa într-un blender și se fărâmițează legumele până la consistența piureului de cartofi. Se pune amestecul într-o cratiță curată.
  7. Se toarnă frișca și se amestecă. Se pune cratița la foc mare, se lasă la fiert. Se pun vârfurile de sparanghel lăsate deoparte. Se fierb la foc mic toate împreună timp de 1-2 minute.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Veloute din conopida și pui

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Se fierbe carnea de pui și se scurge de bulion. Carnea de pui se taie bucăți. Apoi se fierbe conopida. Se lasă un pic de bulion (aproximativ 100 ml).
  2. În castronul blenderului se pune conopida, carnea de pui, se toarnă bolionul, se adaugă sare după gust, și se amestecă până se omogenizează.
  3. Se încălzește frișca, fără să se fierbă, se toarnă în blender și se amestecă din nou.
  4. Se curăță usturoiul, se toacă baconul în cuburi mici sau felii. Se încălzește o cratiță, se toarnă ulei de măsline, se adaugă bacon, se rumenește. După 3 minute, se adaugă usturoiul și se înăbușă timp de 2 minute.
  5. Se adaugă mazarea verde și se înăbușă pentru încă 2 minute, amestecând ocazional.
  6. Se toarnă sosul velouté în farfurii, se ornează cu bacon și mazăre verde prăjită.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Gazpacho

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Roșii se clătesc cu apă clocotită și se curăță de coajă.  Apoi jumătate dintre ele se taie în bucăți mici. Se taie o jumătate de castravete și ceapa. Se pun în robotul de bucătărie se adaugă piper roșu și se zdrobesc toate până se obține o pastă.  
  2. Se toarnă într-un castron, se adaugă sucul de roșii, coriandru tocat, oțetul, uleiul de măsline și câteva picături de sos Tabasco, se amestecă bine.
  3. Se înlătură semințele la roșiile rămase și se taie în cuburi mici. De asemenea se taie castravetele și ceapa. Se adaugă toate în supă. Se condimentează cu sare și piper și se pune la frigider să se răcească.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Supă rece cu avocado și dovlecei

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Dovlecelul se taie în felii groase de 1,5 cm. Se unge cu suc de lămâie, se presară cu condimente, se amestecă și se gătește la aburi până când se înmoaie, aproximativ 10 minute. Se răcește.
  2. Se ia 1 pahar de lichid rămas în multifierbător după preparare dovleceilor, se răcește și se pune la congelator timp de 1 oră.
  3. Avocado se curăță de coajă și de semințe, se taie bucăți, se unge cu suc de lămâie și uleiul rămas, se pune într-un blender. Se adaugă dovleceii și iaurtul, se amestecă până se omogenizează.
  4. Se iate tulpinile de la mentă. Se lasă câteva frunze de mentă pentru decor, restul se toacă și se pun în blender. Se toarnă lichidul răcit rămas în urma gătirii dovleceilor și se amestecă până se omogenizează din nou.
  5. Se toarnă supa în farfurii, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu piper și se ornează cu frunze de mentă. Se servește imediat.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Supă crema din sfeclă

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Pentru a găti supa este nevoie ca legumele să fie tăiate în jumătate și să se dea puțin la cuptor: morcovul, radacina de pătrunjel, ceapa și o tulpină de praz. Se pun apoi în cratiță, se adaugă 2-3 tulpini de țelină, se acoperă cu apă rece. Se pun la foc mic, se aduc la fierbere, se adaugă sarea, se pun câteva boabe de piper și se fierb la foc mic, sub capac, timp de la 30 de minute până la o oră.
  2. Sfecla se împachetează în folie și se coace la 180 ° C până se înmoaie. Se taie cartofii în cuburi mici, se toacă ceapa, morcovii se dau prin răzătoare. Într-o tigaie se toarnă ulei de măsline, se pune ceapa și se prajește la foc mediu, până când ceapa devine transparentă. Se adaugă morcovii, se amestecă și se înăbușă timp de aproximativ 5 minute. Se aduce supa la fierbere, se pun morcovii, ceapa și cartofii. Se fierbe până când sunt gata cartofii.
  3. Sfecla gata, se curăță de coajă și se taie în cuburi mici. Se adaugă la cratița cu bulion și se fierbe timp de 3-5 minute. Se pune totul în blender și se amestecă până când se omogenizeaza. Se răcește până la temperatura camerei, se adaugă chefirul, sare, zahăr (dacă sfeclă nu este dulce).
  4. Se taie merele în jumătate, se înlătură sâmburii, se pun în blender și se amestecă. Se taie mărarul și se amesteca cu pasta de mere și smântâna. Supa se servește la temperatura camerei, adăugând la fiecare farfurie câte 1-2 linguri din amestecul smântână- mere acre.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Supă franceză din cartofi

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Cartofi felii și prazul se fierb în cratiță într-un litru de apă timp de 30 minute. Se condimentează cu sare și piper.
  2. Legume se toacă în blender până se omogenizează, se adaugă smântâna. Se pune la foc mic și se încâlzește, dar nu se fierbe.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

Supă cremă de tomate cu ardei picanți

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume

  1. Roșiile se clătesc cu apă fierbinte și se curăță de coaja, se taie în jumătate, se scot semințele.
  2. Legumele, cu excepția ardeiului, se spală și se curăță. Legumele tăiate cubulețe se pun într-o cratiță împreună cu roșiile, se adaugă 2 căni de apă. Se condimentează cu sare și se aduce la fierbere, se reduce flacăra și se fierb sub capac timp de aproximativ 30 de minute.
  3. Se spală ardeii, se scot semințele, se taie în cuburi de 1 cm. Se condimentează cu sare și se pun într-o tigaie împreună cu crutoanele de pâine albă, se prăjesc toate împreună.
  4. Cu un blender supa se transformă într-o masă omogenă. Se adaugă ardei iute tocat fin. În supă se adaugă ulei de măsline, sare și piper după gust.
  5. Se toarnă în boluri, se presara cu busuioc. Se servește cu crutoane și felii de ardei gras.

Supă cremă – 10 rețete delicioase din întreaga lume