Lista ingredientelor (pentru 4 persoane):
Mere – 5 buc.
Stafide – 200 gr.
Nuci – 100 gr.
Aluat fără drojdii – 500 gr.
Miere – 200 gr.
Zahăr pudră – 100 gr.
Coniac sau vin dulce – 100 gr.
1 ou
Făină – 100 gr
Pasul 1. Peste stafide turnăm coniacul și le lăsăm pentru 30 de minute.
Pasul 2. Merele se taie bucăți de mărimea 2 x 1 cm. Le amestecăm cu stafide, nuci, după care turnăm mierea.
Pasul 3. Amestecăm bine.
Pasul 4. Întindem aluatul în foaie subțire și punem umplutura pe centru.
Pasul 5. Rulăm bine aluatul.
Pasul 6. Batem un ou și ungem ștrudelul cu peria. Se coace la cuptor la temperatura de 180 de grade timp de 30 de minute.