Sosul de cașcaval, plăcut la gust și cu textură delicată, este ideal pentru carnea de porc și de pasăre, dar și pentru cartofi copții, nuggets-uri și aripioare de pui. Sosul nu conține maioneză și se pregătește doar din frișcă și trei tipuri de cașcaval. Acest sos nu se întărește la răcire, păstrând consistența unei maioneze mai groase.
MOD DE PREPARARE
1. Turnăm frișca într-un vas nu prea mare și îl punem pe aragaz, la foc mediu. Aducem până la fierbere.
2. Cașcavalul tare îl dăm printr-o răzătoare mică.
3. Adăugăm în frișcă primul tip de cașcaval și amestecăm până la omogenizare.
4. Adăugăm cașcavalul cheddar.
5. Amestecăm până se topește, apoi adăugăm cașcavalul tare, dat prin răzătoare.
6. Fierbem până obținem o consistență omogenă, amestecând continuu cu telul, câteva minute. Luăm de pe foc, adăugăm sare după gust. Servim sosul cald sau rece.