Secretele frumuseții lui Demi Moore: 7 mituri despre raw foodism

Secretele frumuseții lui Demi Moore: 7 mituri despre raw foodism

-
//
11.08.2014

Consumul alimentelor crude – este un curent popular printre celebritățile Hollywood-ului. Nu face excepție și Demi Moore. De mai mulți ani, actrița consumă alimentele în stare crudă și consideră acest sistem de alimentație cel mai mare secret al frumuseții sale.

Secretele frumuseții lui Demi Moore: 7 mituri despre raw foodism

Potrivit adepților raw foodism-ului, toate produsele preparate termic sau supuse fermentației – este un tabu.

Doar produse naturale și doar în formă crudă. Doar produsele ce se înscriu în mod logic în lanțul alimentar al omului în procesul evoluției. Doar alimentele ce și-au păstrat toate vitaminele.

Adepții consumului de alimente crude scapă de multe boli cronice, surplusul de greutate și arată mult mai tineri...Iar pentru a ne clarifica în raw foodism, vă propunem să ne amintim, ce știm despre acest curent. Aproape totul va fi un neadevăr.

Mitul 1. Adepții raw foodism-ului nu mănâncă carne.

Mănâncă, însă nu toți. Adepții raw foodism-ului sunt divizați în câteva actegorii. Unii se alimentează doar cu produse vegetale: salatele din ierburi și legume – sunt mâncărurile lor zilnice. Alții consumă pește, carne, fructe de mare, ouă, lapte...Ce-i drept, doar în formă crudă, sau crud-afumată.

Există curajoși, care practic exclud consumul de legume și fructe, însă mănâncă foarte multă carne și pește. Alții însă, atât de mult iubesc fructele, încât acestea alimentația lor principală.

Secretele frumuseții lui Demi Moore: 7 mituri despre raw foodism

Mitul 2. Adept al raw foodism-ului poți deveni într-o zi

În realitate, raw foodism-ul este un proces de durată, care necesită forțe morale enorme. Desigur că vei rezista să stai o zi pe legume sau fructe. Sau poate chiar două sau trei. Mai târziu, prietenii te vor invita la un restaurant, vei primi oaspeți, iubitul va pregăti cina....

Vei avea suficientă voință de caracter, pentru a rezita tentației, înduplecărilor și neînțelegerii din partea celor din jur? Imaginează-ți doar aromele apetisante, feliile de șuncă din frigider, ciocolata, care la sigur te salva de dispoziția proastă...

Dacă te-ai decis, renunță treptat la regimul alimentar obișnuit. Inițial renunță la semifabricate: pelmeni, clătite congelate. Următoarea etapă – dulciurile și pastele făinoase. Ulteror, încearcă să gătești fără a porni aragazul: și salatele sunt foarte gustoase!

Mitul 3. Oricine poate deveni adept al raw foodism-ului

În realitate, primul lucru pe care trebuie să-l faci, dacă dorești să-ți schimbi regimul alimentar – consultă medicul: raw foodism-ul poate fi contraindicat pentru tine.

Riscului sunt supuși oamenii, care suferă de pancreatită, ulcer, colită sau persoanele alergice.

Secretele frumuseții lui Demi Moore: 7 mituri despre raw foodism

Mitul 4. Persoana care consumă hrana vie se simte perfect

În realitate, adepții raw foodism-ului, în special începătorii, deseori se simt rău. Lipsa produselor cu care s-au obișnuit, diminuarea considerabilă a volumului de calorii, ”atacul” psihologic din partea frigiderului plin de bunătăți, care deja nu-ți mai aparțin. Toate acestea îți pot provoca reacții negative: dureri de cap, stare de vomă, amețeli. Potrivit adepților bucătăriei fără foc, această perioadă este numită criza de curățare.

Mitul 5. Raw foodistii pierd puțin timp pentru gătit

S-ar părea ce ai de gătit: curăță un măr, rade prin răzătoare un morcov și ronțăie cu poftă. Aici se ascunde însă un truc periculos.

Toți știu, că produsele, care se vând în supermarket-uri nu întotdeauna corespund parametrilor de naturalețe. Astfel raw foodistii trebuie să-și facă rezerve de la piață. Iar dacă nu au încredere nici în vânzătorii de la piață, atunci trebuie să crească legume și fructe în propria grădină.

Secretele frumuseții lui Demi Moore: 7 mituri despre raw foodism

Mitul 6. Raw foodism-ul este o dietă

Nu e chiar așa.Totuși aceasta este mai degrabă o filosofie. Numind raw foodism-ul drept o dietă, vei jigni adepții acestui curent. Însă, evident, principiile consumului de alimente crude sunt folosite în multe diete.

Pentru persoanele hipertensive, care suferă de boli ale pielii, de rinichi și reumatism, raw foodism-ul este contraindicat. Asta chiar dacă s-a demonstrat, că persoanele, care consumă mai multe fructe și legume, mai puțin sunt supuse bolilor de cancer și maladiilor cardiovasculare.

Și desigur este mai simplu să scapi de kilogramele nedorite. Asta pentru că fructele și legumele proaspete îți oferă o senzație de saturație.

Mitul 7. Alimentele crude nu sunt gustoase.

Atunci când o privești pe Demi Moore, un rawfoodist cu experiență, nu poți spune, că ea își face griji pentru regimul său alimentar. Apropo, iată meniul ei pentru o zi. Cine va spune că nu este gustos?

Micul dejun: salată din fructe

Prânzul: carpaccio cu legume

Cina: legume și sushi fără orez.

Ș foarte mult suc de roșii!

Secretele frumuseții lui Demi Moore: 7 mituri despre raw foodism

Multe vedete de la Hollywood nu se întreabă: este gustos sau nu, voi putea sau nu? Ele pur și simplu fac asta. Uma Thurman, Natalie Portman, Kirsten Dunst și Donna Caran demult au exclus din regimul său alimentar mâncarea preparată termic. Iar felul cum arată aceste vedete – este cea mai mare motivație pentru persoanele, care nu au încercat să ronțăie și să mestece mult timp.Ce gândești despre raw foodism? Încerci sau nu?