Salatele-scraburi pentru intestin – prepararea și consumul lor:
Rețeta 1.
Pentru prepararea acestei salate avem nevoie de următoarele ingrediente: ulei de măsline, suc de lămâie, prune uscate moi, morcov, sfeclă și varză. Pentru început radem morcovul, varza și sfecla (crude) prin răzătoare de mărime medie. Legumele se freacă cu mâinile până la apariția sucului, după care se adăugă prunele uscate tăiate mărunt. Peste legume se toarnă uleiul de măsline și sucul de lămâie și se amestecă bine. Această mâncare se recomandă în calitate de dejun și cină pe parcursul a 2-3 săptămâni.
Rețeta 2.
Pentru a prepara această salată de curățare a intestinului trebuie să radeți prin răzătoare un măr verde, o sfeclă crudă și un morcov, după care amestecați salata cu iaurt natural degresat sau lapte acru. Această salată se recomandă de mâncat la cină sau între prânz și cină.
Rețeta 3.
Trebuie să tăiați mărunt varză albă, la care adăugați un măr verde tăiat cuburi și caise uscate. Salata poate fi amestecată cu ulei de măsline sau suc de lămâie, dar și chefir. Înainte de consum salata trebuie să stea la frigider timp de 10 minute.
Rețeta 4.
De asemenea, pentru curățarea intestinului este eficientă salata preparată în felul următor: radeți prin răzătoare o sfeclă fiartă cu un pic de sare, după care o amestecați cu o ceapă tăiată inele, roșii și ardei gras. Amestecați într-un pahar cate o linguriță de ulei vegetal, suc de lămâie și jumătate de linguriță de piper negru și turnați amestecul peste salată.
Rețeta 5.
Pentru prepararea acestei salate trebuie să amestecați 50 gr. de brânza de vaci cu verdeață de țelină tocată mărunt, pătrunjel sau mărar (puteți utiliza toată verdeața) . Adăugați jumătate de kiwi ras prin răzătoare și o linguriță de miere. Consumați această salată la dejun timp de 2 săptămâni cu un pahar de chefir sau apă cu suc de lămâie.