MOD DE PREPARARE
Pasul 1
Desfaceţi căpăţâna de salată, spălaţi bine fiecare frunză şi uscaţi-le pe un şerveţel. Curăţaţi o lămâie şi tăiaţi-o felii. Stoarceţi sucul din a doua lămâie, iar coaja daţi-o prin răzătoare. Tocaţi mărunt firele de ceapă verde.
Pasul 2
Treceţi prin sită brânza de vaci, puneţi sare şi piper după gust, omogenizaţi. Formaţi din această compoziţie nişte bile mici, pe care puneţi-le la frigider pentru 20 de minute. Tăvăliţi o treime din biluţe prin coaja de lămâie rasă, o altă treime – prin boiaua de ardei, iar restul – prin ceapa verde tocată mărunt.
Pasul 3
Pentru dressing, amestecaţi sucul de lămâie cu uleiul, bătând energic cu telul. Într-un vas ţinut în prealabil la rece puneţi frunzele de salată, iar deasupra aranjaţi biluţele de brânză, feliuţele de lămâie şi creveţii. Înainte de a servi, asezonaţi cu dressing.